PGS

ZWO

printen

DS. AGNES HANA KOMT ONZE GEMEENTE VERSTERKEN

18-12-2020

Pastorale zorg en regelmatig voorgaan

In de komende periode waarin wij ‘half vacant’ zijn krijgen we versterking van ds Agnes Hana. Voorlopig springt zij voor gemiddeld 8 uur per week bij. Ze gaat regelmatig voor, en helpt in het pastoraat.

Na het vertrek van ds Joachim Steging kreeg ds Irene Pluim de taak om de wijken noord en oost in Sittard ook onder haar hoede te nemen. Nu ook Irene vertrokken is en ds Pier Prins de gehele gemeente Maas en Beekdal te verzorgen heeft, heeft de kerkenraad gemeend dat we wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Met name voor het Sittardse deel van onze nieuwe gemeente.

Er wordt al hard gewerkt om een nieuwe dominee te beroepen, maar dit duurt in de regel toch wel enige tijd voor dit rond is. Daarom wilden we graag zoeken naar een tijdelijke ondersteuning. En die hebben we GEVONDEN in de persoon van ds Agnes Hana. We hebben gemeend dat we nu een ervaren persoon goed kunnen gebruiken.

Agnes kan ons, voorlopig voor een half jaar, bijstaan voor gemiddeld 8 uur per week. Ze begint officieel vanaf 1 januari 2021. 
Ds Agnes Hana is een emerituspredikant, die vroeger in Sittard heeft gestaan.
Ze zal komend jaar ook wat vaker bij ons komen preken. We kijken erg uit naar haar komst.


Iet den Boer

Even voorstellen
Voor sommigen van u ben ik een oude bekende. Met de nadruk op oud inmiddels. Voor anderen ben ik ‘nieuw’.
Ik ben Agnes Hana- van Bruggen, predikant met emeritaat zoals dat mooi heet. Van 1996 tot 2001 was ik predikant in Sittard. Het was mijn eerste gemeente. Ik heb veel geleerd in Sittard en veel mensen ontmoet. Na Sittard ben ik predikant in de Oude Mijnstreek geweest, daarna in Heemskerk en als laatste gemeente Warmenhuizen-Harenkarspel. Dat ligt in de buurt van Schoorl. Veel zeewind en veel ruimte. Toen onze zoon besloot van Amsterdam naar Limburg te willen verhuizen waren wij heel gelukkig want Limburg waar we al 30 jaar gewoond hadden trok altijd aan ons. Wij hebben in Nieuwenhagen (Landgraaf) een appartement gekocht, waar we met veel plezier wonen.


Ik ben getrouwd met Koos Hana (duidelijk dus dat Hana onze achternaam is) wij hebben een zoon in Cadier en Keer. Samen met zijn vrouw en twee dochtertjes wonen zij daar.
Wij zijn enthousiast oppas opa en oma.
Sinds een jaar ben ik actief als predikant bijstand in pastoraat in de Protestantse Gemeente Parkstad. Dat bevalt heel goed wederzijds. Ik bezoek voornamelijk ouderen en begeleid uitvaartdiensten. Toen de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal mij polste of ik behulpzaam kon zijn in de vacaturetijd die er nu is ontstaan, moest ik even kijken of er nog tijd over was voor mijn ‘oude’ liefde. We zijn overeengekomen dat ik 8 uur in de week reserveer voor u.
Ik ben beschikbaar voor Sittard in de vier wijken. Via ouderling Iet den Boer word ik benaderd en dan kijken we wat er kan. U kunt via uw eigen wijkcontacten vragen wat er mogelijk is. Het is nu natuurlijk een ingewikkelde tijd, bezoeken is niet eenvoudig en niet altijd veilig. Dat is een lastig gegeven waarin wij een weg moeten zoeken. Uit ervaring weet ik van de Gemeente Parkstad dat dit aardig lukt. Regelmatig ga ik op zondag voor in de diensten en dan zijn we ook op die manier al verbonden.
Ik hoop op een goede tijd met u samen.


Ds. Agnes Hana


laatste update.: