PGMBD

ZWO

printen

Kerkje Gruizenstraat haalt landelijk dagblad

08-03-2013

De aanstaande verbouwing van het kerkje aan de Gruizenstraat was voor het Reformatorisch Dagblad reden om aandacht aan te besteden. In de krant van vrijdag 7 maart was onderstaand bericht te lezen.

Protestantse kerk in Sittard wordt cultureel centrum

 07-03-2013 13:49 | Kerkredactie

Protestantse kerk in Sittard wordt cultureel centrum - Het Gruizenkerkje in Sittard wordt een cultureel centrum. Foto Kerkgebouwen-in-Limburg

Het Gruizenkerkje in Sittard wordt een cultureel centrum. Foto Kerkgebouwen-in-Limburg

SITTARD – Het zeventiende-eeuwse protestantse kerkgebouw aan de Gruizenstraat in Sittard wordt een cultureel centrum. Het Gruizenkerkje wordt op wat bijzondere diensten en stiltemomenten na niet meer gebruikt door de plaatselijke protestantse gemeente.

Noël Lebens, gedeputeerde van de provincie voor cultuur, sport, leefbaarheid en wijkenaanpak, zal volgende week woensdag het startsein geven voor de verbouwing van de kerk. De naastgelegen vakwerkhuisjes worden ook onder handen genomen en krijgen een horecabestemming. Dat maakte de website L1 donderdag bekend.

De nieuwe bestemming van de kerk en de vakwerkhuisjes ligt in de lijn met de plannen van de Protestantse Stichting Kerk Gruizenstraat, de eigenaar van de kerk. Deze stichting is enkele jaren geleden opgericht om het kerkje te behoeden voor sloop en een passende herbestemming te geven.


zie bericht in het Reformatorisch Dagblad.

en het bericht op L1NWS


laatste update.: