PGMBD

ZWO

printen

DOOP NOUD KOLKMAN

01-11-2020

Op zondag 25 oktober 2020 hebben wij Noud laten dopen in de Hervormde gemeente Den Ham in Overijssel. We hadden de doop van Noud dit jaar al meerdere keren gepland bij ons in de kerk in Sittard, maar helaas kon dit door alle coronamaatregelen niet doorgaan.

We zijn dan ook blij en dankbaar dat, na het vertrek van Ds. Irene Pluim, we Noud hebben kunnen laten dopen in Den Ham. De Hervormde kerk in Den Ham is de oude gemeente van Mirjam waar we al veel belangrijke momenten in ons leven hebben meegemaakt.
Er waren in totaal 6 baby’s die gedoopt mochten worden. Dit werd verspreid over 2 zondagen, zodat we onze naaste families uit konden nodigen om fysiek aanwezig te zijn. Dit vonden we natuurlijk erg fijn. Het was wel jammer dat overige familie en vrienden niet aanwezig, maar in deze corona-tijd is dat helaas niet anders. De dienst kon op www.kerkdienstgemist.nl live meegekeken worden en ook terugkijken is een optie (natuurlijk ook voor gemeenteleden van gemeente Maas- en Beekdal). Ook Lynn was natuurlijk erg trots om haar broertje gedoopt te zien worden. Door het terugkijken van foto’s van haar eigen doop, heeft dopen voor haar nu ook meer betekenis gekregen.
Noud heeft als bijbel tekst Johannes 8 meegekregen:
Jezus zegt: ‘Ik ben het licht der wereld. Wie mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar zal het licht des levens hebben.’
Dit is een zeer waardevolle tekst uit de bijbel met een voor ons belangrijke betekenis. Deze tekst past toevalligerwijs erg goed bij het thema van deze Onderweg en bij het thema van de Spring! dienst op zondag 29 november 2020

.
Ard, Mirjam en Lynn Kolkman
laatste update.: