PGMBD

ZWO

printen

BREICAFÉ JOHANNESKERK IN ACTIE VOOR DE ENGELE EN VOOR BIE ZEFKE

31-10-2020

Door het jaar heen wordt door de deelnemers van het Breicafé , samen met de mensen van het Strickcafé in Aken, gewerkt voor kinderen in bijvoorbeeld Vluchtelingenkampen, nu al een wat langere periode gaat dat naar Libanon.

Maar het is best fijn om ook eens wat te doen voor mensen dichterbij. Aan de medewerkers van De Engele van Zitterd-Gelaen en aan het bestuur van Biezefke hebben we eens gevraagd of er behoefte zou zijn aan warme sjaals en mutsen! En daar werd heel positief op gereageerd: heel welkom als jullie wat kunnen maken, zodat kleine en grote mensen warm de winter in kunnen.
In september en oktober heeft iedereen kindermutsen en –sjaals gebreid en gehaakt. Die zijn eind oktober naar De Engele gebracht; een hele berg prachtig kleurig handwerk waar enthousiast op werd gereageerd. En inmiddels zijn we bezig om mutsen en sjaals voor de bezoekers van BieZefke te maken. Iedereen wordt hier heel enthousiast van: leuk om zo ook hier in onze stad mensen een beetje warmte voor de winter te kunnen geven. We kunnen momenteel niet bij elkaar komen in de Johanneskerk, dat is jammer. We missen het om elkaar te zien, gezellig koffie te drinken en elkaars brei- en haakproducten te bewonderen. Maar het werk gaat gewoon door.Als u het leuk vindt kunt u meedoen: tot half december werken we voor BieZefke, dus vooral mannenmutsen en sjaals (en een paar voor de vrouwen natuurlijk). Daarna gaan we gewoon verder met andere dingen: kindertruien, sokken, babydekentjes, enzovoort. We kunnen ook altijd breigarens gebruiken.


U kunt zich aanmelden bij diaken Joke van der Steen:

tel. 046 4584618 of per mail: jokevandersteen@kpnmail.nl


laatste update.: