PGMBD

ZWO

printen

ESCAPEROOM – BIJNA ONTSNAPT

30-10-2020

Op donderdag 22 oktober gingen Jennifer Hoen en Thea Coenen met de deelnemers van Sirkelslag op pad naar twee escaperooms in Sittard. Dit in navolging op een heel leuk zomers uitje in 2019. Het is bedoeld om de groep compleet te houden om nog een tijd lang deel te kunnen nemen aan Sirkelslag.

Tijdens het onlinespel Sirkelslag in februari 2020 is bedacht om in de zomer nog een leuk uitje met elkaar te doen. Dat werd herfstvakantie, en vanwege de huidige corona-maatregelen een beetje anders dan oorspronkelijk bedacht, maar 8 meiden hebben vandaag flink gepuzzeld in een escape-room (een kamer waar je door uitvoeren van allerlei speurwerk en puzzels moet zien te ontsnappen). In 2 groepjes van 4 werd de groep verdeeld tussen 2 kamers: The lost Wizard en The haunted office.

In beide kamers was het een behoorlijke uitdaging: In ‘The lost Wizard’ moest tovenaar Rudimir bevrijd worden uit de 4e dimensie, gebruik makend van de 4 elementen lucht, water, aarde en vuur. Alhoewel het een van de moeilijkste kamers van het escapecentrum is, was het toch bíjna gelukt om de kamer binnen de tijd uit te spelen. Dat is wel gelukt met de groep in ‘The haunted office’ waar 2 geïnfecteerde prototype computers opgespoord moesten worden. Het speurwerk in het kantoor werd beloond en de groep was ruim 5 min voor einde ontsnapt.

 We mogen natuurlijk niet te veel verklappen over de kamers, maar de hersenen zijn weer goed gekraakt tijdens een heel geslaagde middag. We zijn weer helemaal fit voor de volgende Sirkelslag (hopelijk mogelijk op 5 februari 2021).


Groet, Ilja, Leoniek, Sofie, Aukje, Eefje, Ellen, Annemieke, Linde, Jennifer en Thea


laatste update.: