PGMBD

ZWO

printen

ZIN EN HAPJES GAAT DOOR – NIEUWE START OP 4 OKTOBER

29-08-2020

De serie "Zin en hapjes" werd ruw onderbroken door de coronacrisis. Al anderhalf jaar zijn het prachtige momenten, op de eerste zondagmiddag van de maand in het Gruizenkerkje. Creatieve hapjes, mooie muziek, goede gesprekken – en een gesproken column. Tot nu toe steeds over een "groot woord". Geluk, waarheid, liefde, hoop, eindigheid, zuiverheid – en nog meer. Elf hebben we er al gehad.

Om het vorige seizoen toch mooi af te sluiten besloten we een film te maken. Alle columnisten kozen de mooiste zinnen uit hun eigen column en maakten zo een mini-column van één minuut. De minuten werden achter elkaar gemonteerd, en afgewisseld met prachtige muziek die óók uit het Gruizenkerkje kwam. De première van de film – ‘de mooiste zinnen uit het Gruizenkerkje’ – vond zondagmiddag 5 juli plaats in de Johanneskerk. Zo’n vijvendertig mensen waren er bij. Uiteraard met een drankje en er stonden traditiegetrouw \\\\\\\'zoute stokjes\\\\\\\'. Dat zijn strookjes papier met teksten die aan het denken zetten, nu natuurlijk over de 11 grote woorden. Ongetwijfeld werd ieder weer door een ander woord, op haar of zijn eigen manier, geraakt. Als u inspirerende film bekijken wilt moet u de volgende (lastige) code intypen bij uw internetbrowser: youtu.be/3gDerzQWN5M, maar u kunt ook gewoon naar onze website gaan en de film bij de nieuwsberichten opzoeken.

Er zijn plannen gemaakt voor het volgend seizoen: vanaf zondag 4 oktober zetten we de serie ‘Zin en Hapjes’ weer voort. Tot nieuw jaar kan dat niet in het Gruizenkerkje. Het is daar niet goed mogelijk afstand te houden en het is tot 1 januari ingericht als restaurant. Daarom zal het voorlopig gedaan worden vanuit de Johanneskerk. Die we natuurlijk wel helemaal voor zin en hapjes inrichten …. Woorden die alvast op de rol staan zijn ‘Balans’ en ‘Luisteren’. Hou de aankondigingen in de gaten, en in elk geval tot 4 oktober om 16:00 uur in de Johanneskerk. Het is wel fijn als u zich aanmeldt op Stuijfiles@gmail.com. Welkom.


Namens het gruizenteam, Bert Stuijlaatste update.: