PGMBD

ZWO

printen

ZIN EN HAPJES – DE FILM

06-07-2020

U bent er wellicht al geweest, of u heeft er van gehoord. Die bijzondere eerste zondagen van de maand, als we in het Gruizenkerkje ‘zin en hapjes’ hadden. Steeds van vier tot vijf precies. Een verrassende column, creatieve en heerlijke hapjes, stellingen die als ‘zoute stokjes’ op de tafel stonden en altijd tot een goed gesprek leidden. Meestal ook nog mooie muziek. We hadden het seizoen graag mooi en met elkaar afgesloten in het kerkje, maar Corona gooide roet in de hapjes, zogezegd.


Wel beseften we wat voor een prachtige woorden aan de beurt geweest waren, in de periode tot nu toe. Woorden die juist nu zo belangrijk zijn. Vrijheid bijvoorbeeld. Of liefde. Of geluk. Of hoop. Of eindigheid. Toen we ons dat realiseerden ontstond het idee om onze tien columnisten te vragen om uit hun column de ‘mooiste zinnen’ te kiezen, en die te maken tot een mini column van één minuut. Die mini columns zijn in een korte film gezet, en afgewisseld met muziek die uiteraard ook uit het kerkje komt. Met als titel: De mooiste zinnen uit de Gruizenkerk. De film ging digitaal in premiere op zondagmiddag 5 juli, en is nu ook te bekijken via onze website. Ga naar https://www.pgmbd.nl/actueel, en volg de link in het nieuwsbericht ‘Mooiste Zinnen uit de Gruizenkerk’.


We hopen van harte dat we volgend seizoen weer verder kunnen gaan met deze mooie middagen, hopelijk vanaf de eerste zondag in oktober. Er zijn nog zo veel mooie woorden! Namens het Gruizenkerk team,

Bert Stuij laatste update.: