PGMBD

ZWO

printen

DE SAMARITAANSE VROUW STOND CENTRAAL TIJDENS DE SPRING1 VIERING OP ZONDAG 28 MEI 2020

30-06-2020

Na afloop van deze Spring! viering hebben we van veel kerkgangers en thuis-kijkers reacties mogen ontvangen. Dit heeft ons goed gedaan en blijft ons veel energie geven om Spring! vieringen te organiseren en telkens te verbeteren. Een greep uit de ontvangen reacties:

“Het was heel duidelijk en werd heel creatief en beeldend gebracht. Het mooie thema van wie je ook bent, je mag er zijn en altijd van het levend water blijven drinken”;
“En wat hebben wij er van genoten ! Mooi was het, eigenlijk in vrijwel alle onderdelen. Zeker ook in de ‘ontmoeting’ in deze haast dansante vorm. Ook de hele compositie, ja feestelijk. En zoals je zelf ook al zei: hoopvol. Met name de introductie van de heilige Photini was indrukwekkend. Ook als persoonlijk getuigenis”
“Een mooie en ontroerende dienst”
“Een dienst die er toe doet”
“Wat een fijne springdienst was het vanmorgen. Hartelijk dank voor alle moeite die jullie hebben gedaan om er iets zinvols van te maken. Het is een groot goed dat we de dienst kunnen volgen via internet.”
“Een fijne viering en in alle rust gebracht met een mooie boodschap”

In deze Spring! dienst stond de Samaritaanse vrouw, Photini, bij de put centraal. Het thema werd mooi neergezet door Margreet en Thea in de sketch. In deze sketch werden twee vrouwen gespeeld welke aan het roddelen waren over Photini op het moment dat ze Jezus ontmoette bij de put.
“Moet je haar zien! Ze gaat er nog op in ook! Snapt ze dan niet dat hij haar gewoon voor de gek houdt? Levend water. Poeh, alleen als er vissen in zwemmen zeker. Zonder dat is water toch echt niet levend, hoor.”
Na het hartelijke welkom van Maurice, werd er op een speciale manier een variant op het bijbelverhaal gespeeld door Margreet, Nely en Bert.
Nely gaf een mooie overweging waar centraal stond dat Jezus jou ziet, wie je ook bent, ongeacht je achtergrond.
“Ik zie jou”

Normaliter staat ontmoeting natuurlijk centraal in de Spring! diensten. Helaas kon dit nog niet vorm gegeven worden zoals we gewend zijn. Maar een bewegende ‘ontmoeting’ zorgde toch voor plezier en aandacht voor elkaar: 
“Van binnen naar buiten, van gebonden naar bevrijd.”
De dienst werd vervolgd met actualiteiten en gebed, gebracht door Irene van Gurp. Centraal stond natuurlijk Corona met het gemis van persoonlijk contact. Ook was er aandacht voor het doorbreken van racisme.
“Ik zie jou”
De dienst werd afgesloten met een zegenlied. Voor iedereen gezongen door het Spring! team.


Mocht je de dienst nog terug willen kijken, dan kan dat op deze website: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2037-Johanneskerk

Het Spring! Team: Margreet, Ard, Irene (Pluim), Irene (van Gurp), Marnix, Maurice, Nely, Rolinka, Rosetta en Thea.laatste update.: