PGS

ZWO

printen

PASEN 2020

02-05-2020

Het is Pasen 2020. Het feest van nieuw leven, van opstanding, van Licht dat de duisternis overwint. Pasen valt in de lente. En terwijl de lente barst uit al zijn voegen en de bloesem volop bloeit en de zon uitbundig schijnt, sterven er mensen aan corona.

Terwijl wij op eerste Paasdag naar een intens mooie dienst kijken van Irene Pluim op de computer, omzoomd door muziek, zang en met treffende tekeningen van kinderen, alles onder het thema:” de Heer is waarlijk opgestaan…………” sterft onze goede vriend Piet Reitsma, de man van Fien, in het verpleeghuis Glana aan corona. Zo tegenstrijdig, maar echt waar. Fien ligt op dezelfde zaal, ook met corona. Daar hebben ze ook in kleine kring afscheid genomen van Piet.

Het is intriest. Wij, Ben en ik, zijn heel dankbaar dat we nog goed gezond zijn en onlangs Ben zijn 80ste verjaardag mochten vieren. Zonder familie en vrienden, maar met vele attenties van alle kanten. Ook genieten we dagelijks heel erg van de mooie natuur rond Susteren.

Zo maken we ook op eerste Paasdag een prachtige boswandeling, over smalle paadjes, langs bosannemoontjes, speenkruid, pinksterbloemen en een kersenboomgaard met een zee van witte bloesem. Het is heel stil, we zijn de enige in het bos en horen alleen maar het gezang van de vogels.
En als we dan op ons zonnige balkon uitrusten met een kopje thee, genieten we van de ontspruitende lindebomen en de volop bloeiende krenteboompjes tegenover ons appartement.


In de late avond op 1, vertelt viroloog Ab Osterhaus dat men in Amerika bezig is met een nieuw vaccin tegen corona, maar het kan nog heel lang duren voor dit vaccin veilig in Nederland gebruikt kan worden.
Er zijn erbarmelijke problemen in de verpleeghuizen, maar een positieve noot bracht Gertie Verbeet omtrent de nationale herdenking op 4 mei. Dat gaat door, zonder publiek, maar met kranslegging en de taptoe die gespeeld wordt. Ook wil men wil graag met het hele land samen het Wilhelmus zingen! Prachtig toch!

Laten we zo met elkaar moed houden, de veiligheidsregels van het kabinet goed toepassen. Letten op elkaar en genieten van alle kleine geluksmomentjes, zoals wij op deze eerste Paasdag een schattig filmpje kregen van onze jongste, driejarige kleindochter, die enthousiast paaseieren zoekt en ze verzamelt in een mooi mandje.

Susteren 16 april 2020 , Doetien Benz-Rotgers


laatste update.: