PGS

ZWO

printen

PAASKAARS 2020

02-05-2020

De kleurrijke verbeelding op de Paaskaars sluit aan bij het jaarthema van de Parochie Christus" Hemelvaart – H. Jozef : Durf te vertrouwen.

In het midden staat een levensboom met veelkleurige bladeren, omdat mensen verschillend en kleurrijk zijn. Boven de boom staat de zon als levensbron. Er zijn twee handen te zien, uitgestoken in vertrouwen naar elkaar. Een hand rijkt vanuit de zon – de andere van naast de stam van de boom. Hemel en aarde - God en mens - zoeken verbinding met elkaar. Als altijd staan het jaartal en de Alfa en Omega op de kaars.

Dit jaar zijn er drie gelijke kaarsen gemaakt, een voor de Ontmoetingskerk, een voor de kerk van Vrangendael en een voor de Johanneskerk. Een enthousiaste werkgroep vanuit deze drie kerken was van plan om de kaarsen te maken, door de beperkende corona-maatregelen kon dat helaas niet doorgaan. Jan Wetzeler – van de Parochie Vrangendael – bood spontaan aan om drie kaarsen te maken. een mooi teken van verbondenheid tussen onze kerkgemeenschappen. Als dank heeft hij een kleurrijk boeket ontvangen, met bloemen in de kleuren die ook op de kaarsen te zien zijn.

Christel Prins
laatste update.: