PGMBD

ZWO

printen

THE VOICE OF DAVID

29-02-2020

De vier stoelen bij The Voice draaiden bijna tegelijkertijd om toen David het lied “Halleluja” inzette. De singer-songwriter maakte indruk met zijn stem en performance. De vier coaches wilden hem allemaal graag in hun team, zeker toen hij vertelde hoe hij op dit muzikale punt was aangekomen. Hij had veel meegemaakt in zijn leven en het was niet allemaal over rozen gegaan. Hij was herdersjongen geweest, hij had een reus verslagen, was met een prinses getrouwd, koning geworden, zijn geliefde vriend verloren, ontrouw geweest….te veel om op te noemen. Hij verwerkte dat allemaal in songs, die hij Psalmen noemde. “Word kalm met een Psalm”, grapte één van de juryleden.

Zo werd met deze hilarische sketch de toon gezet en het verhaal verteld over David in de Springdienst van zondag 9 februari. Het leven is niet altijd maakbaar, was de boodschap van deze dienst. Dat kwam tot uiting in liederen, gebeden en overdenking.

Alle vast onderdelen zaten er weer in bij deze Springdienst; koffie vooraf, een ontmoetingsrondje dwars door de kerk tijdens de viering, actualiteit, een leuk filmpje voor de kinderen, een reus knutselen aan een tafel in de kerkzaal en na afloop soep en broodjes eten.

De volgende Springdienst laat nog even op zich wachten, namelijk 10 mei in de Johanneskerk.
 
Willy de Koning


laatste update.: