PGMBD

ZWO

printen

ZIN EN HAPJES: VROLIJKHEID EN BALANS

28-02-2020

U bent het al gewend misschien, de eerste zondag van de maand zijn er "Zin & Hapjes" in het Gruizenkerkje. Steeds van 4 tot 5 uur precies. De creatieve hapjes zijn al een begrip, net als de gesproken column en de doordenkertjes die als zoute stokjes op de statafels staan.

En wat is er al mooie muziek te horen geweest! Als u dit leest is 1 maart al voorbij, toen de column over ‘vrolijkheid’ werd uitgesproken door René Haustermans -  musicus, programmamaker én coördinator van inloophuis ‘Bie Zefke’.  Het onderwerp was niet toevallig gekozen, het was de zondag ná carnaval, toch het feest van vrolijkheid voor velen. Daarna komt dan de periode van inkeer, op weg naar Pasen. De periode waarin velen met wat extra aandacht leven, misschien wel om opnieuw in balans te komen. Balans met zichzelf, balans met de medemens, balans met de wereld.


Als het gaat om het mooie woord ‘Balans’ blijft Zin en Hapjes ook niet achter. Juist daarover gaat namelijk de gesproken column op zondag 5 april. De column is dit keer van de hand van Nely Schep. In haar werk als Pilates-trainer gaat het ook vaak over ‘Balans’, en ze heeft haar praktijk zelfs ‘SchepBalans’ genoemd. Een inspirerend woord dus, dat Nely zeer aanspreekt. We verwachten ook weer een mooie muzikale bijdrage op 5 april.


Van harte welkom, op die ‘zinvolle’ eerste zondagmiddagen van de maand.
Namens het team: Bert Stuijlaatste update.: