PGMBD

ZWO

printen

PREEK VAN DE LEEK IN HET GRUIZENKERKJE

28-02-2020

Op verschillende plekken in het land wordt het concept al gebruikt: in plaats van een predikant bestijgt een "leek" de kansel. Een niet-theoloog dus. Maar zeker iemand met een klinkend verhaal én iemand die bekend is vanuit het maatschappelijk veld.

In deze allereerste "preek van de leek" is de hoofdrol weggelegd voor Sjraar Cox, dan net een week afgetreden als burgemeester van Sittard-Geleen. Aan hem de uitdaging om zijn eigen weg te gaan met de elementen van een protestantse kerkdienst, daarin op weg geholpen door een dominee. Een belangrijk onderdeel is dan natuurlijk de preek. Sjraar Cox zal een persoonlijk verhaal houden, geïnspireerd op een, zelfgekozen, Bijbeltekst. Maar ook de muziek kiest hij zelf en we zullen mee kunnen delen in zijn zorgen en zijn blijdschap, bidden en danken zeg maar. De voorbereidende gesprekken zijn in volle gang.


Van harte welkom in het Gruizenkerkje, Plek van Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting, op zondagavond 22 maart. De Preek van de Leek begint om 19:30 uur. Het kan wel eens vol worden, kom dus op tijd! Na afloop is er een borrel voor wie wil.
Irene Pluimlaatste update.: