PGMBD

ZWO

printen

BIJ DE DIENSTEN

02-02-2020

BUITENGEWOON VRIENDELIJK
Het buitengewone stond centraal tijdens de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen in 2020, zo ook tijdens de Oecumenische viering in de Johanneskerk op zondag 26 januari. Het thema is geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid waarover in Paulus’ schipbreukverhaal in Handelingen 28 wordt verteld.
Een spannend verhaal en zo werd het ook gebracht in deze viering. Het werd uitgebeeld in een bewerking van Bert Stuij. Ook de kinderen hielden zich er mee bezig en kwamen met bootjes terug uit de kindernevendienst.
Wanneer Paulus en zijn reisgenoten na 14 spannende dagen op woeste zee ten slotte stranden op Malta, wordt hen daar buitengewone vriendelijkheid betoond door de eilandbewoners. Hun anders-zijn vormt daarbij geen belemmering. Er wordt een vuur aangelegd waaraan ze zich kunnen verwarmen en drogen. Ze krijgen voedsel om hun honger te stillen. Ondanks het feit dat de eilandbewoners Christus niet kenden, werd Zijn liefde toch zichtbaar in hun handelen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.
Voorgangers in de viering waren Irene Pluim en Meindert Muller. De cantorij was voor deze gelegenheid flink uit de kluiten gewassen. Twee keer per jaar houden de PGSG en de parochie Vrangendael een oecumenische viering.

Willy de Koning
 
 
 


laatste update.: