PGMBD

ZWO

printen

PASSAGE OVER VOEDING

15-01-2020

Passage, afdeling Geleen, organiseert op woensdag 15 januari haar ledenmiddag met een lezing van Mia Smeets getiteld: "Voeding als medicijn. Gezond eten voor meer vitaliteit".

Vitaliteit betekent “energie, levensvreugde, gezondheid, positief welbevinden”, een doel van eenieder die gelukkig en gezond wil zijn. Iedereen kan hiervoor het heft in eigen handen nemen, uit verantwoordelijkheidszin en respect voor zijn lichaam en leven.
 
De visie op voeding is door de wetenschap en de ervaring in de loop van de voorbije jaren veranderd. Er is meer en meer zekerheid dat voedingsfactoren een rol spelen in het ontstaan van verschillende ziekten zoals, hart- en vaatziekten, osteoporose, diabetes, kanker. Over- gewicht is een belangrijke risicofactor voor chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaataandoeningen.
 
Maar wat is gezond eten?
Tijdens de bespreking van dit thema proberen we antwoord te krijgen op deze vraag. Er komen zaken aan de orde als: moet vet uit de voeding? Dieet veroorzaakt overgewicht! Drinken om af te vallen: belang van vocht voor het lichaam. Eten om af te vallen: bestaan er voedingsmiddelen die de vetverbranding stimuleren en zo helpen bij afvallen? Advies op gebied van suiker en koolhydraat consumptie. Eiwitten als bouwstof! Welke producten die we eten kunnen door gezondere producten vervangen worden?
 
Van harte welkom in de Herberg van de Ontmoetingskerk. We beginnen om 14.30 uur. Gasten zijn altijd welkom. Zij betalen € 4,-- incl. 1 consumptie.


laatste update.: