PGS

ZWO

printen

GAANDEWEG EN KERKNIEUWS GAAN (WORDEN) ONDERWEG!

01-11-2019

Kerkblad Geleen, Sittard, Beek, Grevenbicht, Urmond

We voelen steeds meer dat we één kerk aan het worden zijn. We vieren en zingen elke week samen, onze activiteiten bieden we samen aan via het ‘kringenwerk’, de kerkenraden vergaderen altijd samen, en we leren elkaar steeds meer kennen en waarderen. Logisch dus dat er ook één kerkblad komt. En vanaf januari is het zo ver. ‘Kerknieuws’ van Geleen-Beek-Urmond, en ‘Gaandeweg’ van Sittard-Grevenbicht gaan samen verder. Net als onze gemeenten - samen ‘Onderweg’. Dat wordt voor nu dan ook de naam van ons nieuwe kerkblad: Onderweg!
 

Dat er twee nogal verschillende kerkbladen waren maakt het ook mogelijk van de ervaringen van allebei te profiteren. Het kerknieuws verscheen in een handzaam A5-formaat, en werd in Geleen zelf vermenigvuldigd. Gaandeweg had een A4 formaat, en omdat het extern gedrukt werd konden daar ook foto’s in worden opgenomen – zij het zwart wit. Voor volgend jaar doen we gewoon allebei. Zeven keer komt er een ‘Onderweg’ op A5-formaat. Handig en zelf gemaakt. Vier keer gebruiken we de wat ruimere mogelijkheden van de externe drukker, en komt er een A4 versie van ‘Onderweg’, met foto’s. Dat doen we rond Pasen, in de zomer, bij de Start van het nieuwe seizoen en met kerst. Zo benutten we het goede van beiden. Ook de frequentie komt wat tussen Geleen en Sittard in te zitten – iets frequenter dan de Gaandeweg, en iets minder frequent dan het tot nu toe drie wekelijks uitkomende kerknieuws. Qua abonnementsprijs moeten we de sommen nog precies maken, maar het zal vergelijkbaar zijn met wat u gewend was.
We bekijken in 2020 hoe het ons allemaal bevalt, en wie weet gaat er in 2020 of 2021 nog één en ander veranderen. Maar eerst maar eens ‘Onderweg’.
Als redacties kijken we er naar uit om een mooi en informatief kerkblad te maken. Ook wij gaan samen onderweg. 
      
 
 laatste update.: