PGMBD

ZWO

printen

VIJFDE SPRINGDIENST OP ZONDAG 17 NOVEMBER OVER MARIA

17-11-2019

De 5e dienst in de Springserie is op zondag 17 november in de Johanneskerk in Sittard. We beginnen met koffie om 10.00 uur en de dienst start om 10.30 uur. Centraal in deze Spring! - dienst staat Maria. Wat zo bijzonder is in het leven van Maria dat zij als jonge eenvoudige vrouw de moeder van Jezus werd.

Het thema van de dienst is dan ook: een gewoon meisje, een heel bijzonder verhaal. Het is de wereld on z’n kop. In de Lofzang van Maria zien we dat de eenvoudige mens het podium krijgt en de machtige van zijn troon gestoten wordt. Maria is hierdoor toegankelijk geworden voor hele gewone mensen. Ook heeft Maria een bijzondere betekenis in de katholieke kerk. Tijdens de dienst zal, naast de bekende items, een zuster van het Bezinningshuis ‘Regina Carmeli’ in Sittard, kort iets delen over die bijzondere betekenis van Maria in haar leven.   

De ochtend wordt afgesloten met ontmoeting onder het genot van soep en stokbrood voor wie daar zin in heeft.
Ook nieuwgierig geworden? Neem gerust vrienden en kennissen mee, iedereen is welkom! Er is crèche en kindernevendienst. We zien je graag komen.
 
Wat is Spring!:
Spring! is een serie laagdrempelige kerkdiensten waarin op een eigentijdse en creatieve manier aandacht gegeven wordt aan wat het betekent om in God te geloven en Jezus te volgen.
 


Spring! wil de kerk midden in de maatschappij zetten en prikkelend voorhouden dat het christelijke geloof relevantie heeft voor iedere dag. Spring! is er voor jong en oud en wil laten zien dat we elkaar nodig hebben om ons leven zinvol in te vullen.

Spring! is een prettige mengeling van stil worden en tot inkeer komen en uitbundig met elkaar het leven vieren en ervaringen delen.
 
Ook in 2020 gaan we vijf Springdiensten organiseren. De eerste van het volgend jaar is op zondag 9 februari. Noteer dit alvast maar in je agenda.
 
Het Spring! Team: Ard, Irene P, Irene v G, Marnix, Maurice, Nely, Rolinka, Rosetta en Thea .

laatste update.: