PGS

ZWO

printen

COLLECTE BRONNERHOF OP DE LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR - EEUWIGHEIDSZONDAG

28-10-2019

Bronnerhof is een kleinschalig hospice in Born, ook wel een Bijna Thuis Huis genoemd. Het valt onder de verantwoordelijkheid van de stichting 'Bijna Thuis Huis Swentibold'.

Bronnerhof heeft  plaats  voor 5 gasten, die de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen in een warme, huiselijke omgeving.
Naast de 24 uurszorg door de verpleegkundigen van Buurtzorg en de huisarts, zijn onze gasten verzekerd van liefdevolle aandacht en opvang door onze vrijwilligers.
Zij stellen alles in het werk om de laatste fase van het leven van de gasten zo comfortabel en menswaardig mogelijk te maken, waarbij de wensen van de gast centraal staan.
 
‘Er zijn’  - voor de gasten (en hun naasten) -  is het motto van de vrijwilligers.
Er zijn voor de gast: voor verzorgende en huishoudelijke taken, praktische hulp, om te luisteren, als gesprekspartner of gezelschap en het opvangen van familie.
Ook voor alle naasten, familie en vrienden staat de deur wagenwijd open.
Er zijn ongeveer 80 vrijwilligers betrokken bij Bronnerhof. Naast de Zorg zijn er ook andere taken en werkgroepen, zoals de Kookploeg, het Herdenkingsteam, Bestuur, Sponsorcommissie en PR commissie.
 
Bronnerhof is aangesloten bij VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg), een landelijke organisatie die oa. materiaal voor scholing van de vrijwilligers verzorgt.
 

NB:
• Folders van Bronnerhof
• Meer weten van Bronnerhof? Er zijn inloopmomenten – vraag aan Anneke Atsma of Christel Prins


laatste update.: