PGS

ZWO

printen

ZIN EN HAPJES IN JUNI – LET OP! – 16 JUNI, DE EERSTE ZONDAG NA PINKSTEREN!

27-04-2019

Het zijn bijzondere middagen, "Zin & Hapjes" in de Gruizenkerk. Op de eerste zondagen van de maand kwamen de grote woorden langs, in prikkelende gesproken columns.

Het ging al over geluk, over hoop, over liefde en over schoonheid. Op zeven april ging het over gezondheid, en was huisarts Marijn van Oord de columnist van dienst. Hij maakte duidelijk dat gezondheid zoveel meer is dan het afwezig zijn van ziekte. Het gaat om de hele mens, en gezondheid is eigenlijk de ‘draagkracht’ waarmee de mens in het leven staat. Natuurlijk gaat het dan om de draagkracht van het lichaam, over niet ziek zijn. Maar het gaat ook om het geestelijk welbevinden. Over zingeving. En zeer zeker ook over de sociale omgeving, over relaties. Eigenlijk dus misschien wel ook over liefde, maar daar was al een column over geweest. Heel bijzonder deze middag was ook het prachtige blokfluit ensemble Nota Bene. Zeven blokfluiten, heel mooie muziek, en sommige blokfluiten waren zo bijzonder dat ze bijna niet meer op een blokfluit leken …

Maar nu dit: de juni editie van zin en hapjes is niet op 2 juni in het Hemelvaartweekend, maar op de eerst zondag na Pinksteren. Dus op 16 juni. Van harte welkom bij weer een interessante column, heerlijke hapjes, zinvolle gesprekken, en vast ook weer muziek.
 
Bert Stuij en Irene Pluim


laatste update.: