PGMBD

ZWO

printen

AMNESTY INTERNATIONAL: ACTIE VOOR INTERNATIONALE VROUWENDAG 8 MAART

10-03-2019

Op zondag 10 maart willen wij in de Ontmoetingskerk actie voeren voor Saudische activisten die zich hebben ingezet tegen het autorijdverbod voor vrouwen.

Sinds afgelopen zomer is dat rijverbod opgeheven, maar Loujain al-Hathoul,
Iman al-Nfjan, Aziza al-Yousef en andere activisten die zich hiervoor inzetten, zitten gevangen en worden gemarteld.

1. We verzamelen handtekeningen op een petitie waarin we de Saoedische autoriteiten oproepen om deze activisten te beschermen tegen marteling en hen onmiddellijk vrij te laten.
2. We sturen groetenkaarten naar de gevangenis waar Loujan, Iman en Aziza vastzitten om deze dappere vrouwen een hart onder de riem te steken.
3. En, vanwege internationale vrouwendag hebben we ook kaartjes die je zelf kunt sturen naar iemand die jij bewondert. Zo kun je iemand in het zonnetje zetten en laten weten dat je aan haar denkt.Deze actie komt in maart in plaats van de briefschrijfactie die we maandelijks plannen.

Ook samen op weg met Amnesty?
Nu we dit jaar gezamenlijk optrekken als twee gemeenten door om-en-om te kerken in de Ontmoetingskerk en in de Johanneskerk, hebben Henny Veldman en Riet Coolsma besloten om de brievenactie van Amnesty altijd te plannen op de 1e zondag van de maand in de Johanneskerk en niet meer op meerdere locaties. Wilt u liever de brieven iedere maand per mail ontvangen. Dat kan ook. Even een mailtje naar Henny Veldman, dickveldman30442@gmail.com, en het komt in orde.
Het is verheugend hoeveel gemeenteleden betrokken zijn bij het werk van Amnesty.
 


Op zondag 3 februari zijn er 86 brieven meegenomen om te ondertekenen en te versturen. Daar zijn wij heel blij mee en danken u namens Amnesty, die blijft opkomen voor mensenrechten. Wij laten de mensen die opkomen voor een vreedzame samenleving niet in de steek.
 
Henny Veldman en Riet Coolsma

laatste update.: