PGMBD

ZWO

printen

HERFSTWANDELING OP 7 OKTOBER 2018 VAN WIJK NOORD EN OOST

06-01-2019

We verzamelen om 14.00 uur met 16 personen ten huize van Joachim en Ineke in de Lizststraat. We worden ontvangen met koffie, thee en iets lekkers. Dan neemt Willy van der Weide ons mee op zijn wandeltocht, die hij speciaal voor ons heeft uitgezet en hij vertelt er ook bij.

We treffen op de begraafplaats in Vrangendael het monument van de doodgeboren kinderen aan. We gaan langs oorlogsgraven, het  protestantse gedeelte, joodse plek, het strooiveld en het graf van Toon. We genieten van de bomen in prachtige herfstkleuren. Vervolgens naar de St. Rosa kapel, Rosa de beschermheilige van Sittard, die in verleden tijden de pest verjoeg.
Dan naar beneden langs de voetvallen en de hof van Olijven naar de Sanderboutwal, Dominicanerwal en naar de stadstuinen.
In het rosarium treffen  we graven van kloosterzusters aan. Hier houdt Joachim een korte meditatie!

Daarna rond de Petruskerk met de oudste koorbanken van Nederland, langs het woonhuis van onze medewandelaar Anno over de markt naar het Gruizenkerkje. De voormalige NH. kerk, waar nu nog allerlei activiteiten plaatsvinden.
Vanuit het Tempelplein en de Agnetenwal weer terug naar de Lizststraat. Hier worden we verwend met heerlijke soep en broodjes . Klaargemaakt door Annemarie van der Weide, Inge Streekstra en Lydia Zwierzanski. Het smaakt voortreffelijk, alle soep en broodjes gaan op!
Een sportieve en gezellige middag in Sittard. We bedanken onze leider van de dag, Willy van der  Weide, hartelijk en keren tevreden huiswaarts.  
 
Medewandelaar Doetien Benz


laatste update.: