PGMBD

ZWO

printen

Kerstviering met ouderen

23-12-2018

Donderdagmiddag 13 december hebben we in de Johanneskerk het Kerstfeest voor ouderen gevierd. De opkomst was overweldigend. Samen met het koor en de vrijwilligers waren er die middag meer dan 80 aanwezigen.

Allereerst kregen de bezoekers koffie of thee met koek en chocola. Daarna volgde de dienst. De liturgie was gemaakt door Yolanda Kragt. De liederen werden verzorgd door het koor ‘ons Genoegen’ uit Grevenbicht onder leiding van Vincent Snackers. De prachtige Kerstliederen over de geboorte van Gods Zoon vielen goed in de smaak. Enerzijds om te luisteren en anderzijds zong iedereen mee, zoals bij het lied Stille nacht. Ds. Joachim Stegink vroeg ons om na te denken over wat Kerst voor ons betekende. Dit bespraken we in kleine groepjes. Het leverde veel gespreksstof op. Iet den Boer vertelde een mooi Kerstverhaal van Godfried Bomans over de Engel. De reacties waren over het algemeen heel positief.
Daarna volgde de Kerstmaaltijd. Lydia Zwierzanski had weer overheerlijke groentesoep bereid en de broodjes waren gesmeerd door de vrijwilligers. Ook  een stuk kerstbrood ontbrak niet samen met koffie en thee. Als afsluiting kreeg iedereen een mandarijn en toen was het weer tijd om naar huis te gaan.

We zijn dankbaar dat alles goed verliep. We danken het koor, de chauffeurs die mensen ophaalden en weer netjes thuisbrachten, de koster Annie, de vrijwilligers Willemien Kampstra, Janneke van Delft en Riet Steg, die hielpen met klaarzetten, bedienen en weer opruimen en de mensen van het pastoraatsteam.

Het was een geslaagde middag,

Ida, Iet, Joachim, Lydia, Yolanda en Inge, leden van het pastoraatsteam


laatste update.: