PGMBD

ZWO

printen

Lezing Dode zeerollen

10-04-2018

Hoe is de Bijbel ontstaan? Wat hebben de Dode Zeerollen daarover te zeggen? Helpen die om de Bijbel beter te begrijpen? Dr. Jaap van Dorp van het Nederlands Bijbelgenootschap geeft daarover een lezing op 10 april 2018.

De Dode Zeerollen zijn Joodse handschriften van ruwweg 2000 jaar oud. Ze werden gevonden tussen 1947 en 1956 in grotten bij de Dode Zee. Ze worden wel de grootste archeologische vondst van de 20e eeuw genoemd. Van vrijwel alle bijbelboeken zijn in die grotten hele rollen of fragmenten gevonden. De Dode Zeerollen bevatten een schat aan informatie over de bijbeltekst en over de Joodse cultuur in de tijd dat het christendom ontstond. In recente bijbelvertalingen zoals de Nieuwe Bijbelvertaling en de Bijbel in Gewone Taal is gebruik gemaakt van nieuwe inzichten die deze rollen hebben opgeleverd.


Bijbelwetenschapper Jaap van Dorp gaat in zijn lezing in op de grote betekenis van de Dode Zeerollen voor ons als bijbellezers. Hij werkt bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) dat zorgt voor het vertalen en het verspreiden van de Bijbel in binnen- en buitenland.

Datum & tijd: Dinsdag 10 april 20:00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum van PG Roermond, Minderbroedsingel 15F te Roermond
Contactpersoon: Wilma Kaemingk (0475 - 330498)


laatste update.: