PGMBD

ZWO

printen

Cursus (Liturgie)-powerpoint maken

07-03-2018

In onze kerken in Geleen en Urmond wordt tijdens de eredienst regelmatig een “Powerpoint” vertoond waarbij de liederen en bijbelteksten groot geprojecteerd worden. In de Ontmoetingskerk gebeurt dat via een beamer en wordt er op een groot scherm geprojecteerd, in Urmond op een grote tv.

Het maken van zo’n powerpoint vergt enige kennis en vaardigheid. In onze gemeente worden de powerpoints voornamelijk door Phyllis Stans gemaakt. Het is van belang, dat deze wijze van ondersteuning van de eredienst kan blijven bestaan.  Met slechts één persoon, die dit kan zijn we als gemeente wel kwetsbaar. Derhalve roep ik hierbij vrijwilligers op, die dit ook willen leren.

In een cursus van 3 bijeenkomsten van 2,5 uur moet het mogelijk zijn om een dergelijke powerpoint te maken. De liederen en de bijbelteksten worden uiteraard door de voorganger gekozen.

In onze gemeente werken een groot aantal vrijwilligers. Dat is erg fijn en dat draagt ertoe bij dat we een hechte gemeenschap vormen. Het zou fijn zijn, als er ook een aantal “Powerpointmakers” aan de groep vrijwilligers toegevoegd kunnen worden.

Wat heeft u nodig om aan deze cursus deel te nemen?

  1. Een basisvaardigheid om met een laptop (pc) om te gaan.
  2. Het Office-programma, waarvan “Powerpoint” een onderdeel is. (Liefst Office 2016, maar oudere versies kunnen ook gebruikt worden)
  3. Een dosis digitale nieuwsgierigheid.
  4. Een eigen laptop om mee te nemen naar de cursus.

Indien er zich tenminste 3 personen opgeven voor deze cursus, gaat de cursus door en zullen we in onderling overleg vaststellen op welke dagen en tijden dit zal zijn. De cursus wordt in de Ontmoetingskerk gegeven, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de beamer, zodat u de handelingen groot kunt zien. In de kerk beschikken we ook over wifi.
Elke cursist ontvangt twee uitgebreide handleidingen met veel afbeeldingen, zodat er thuis ook geoefend kan worden.

Het is niet alleen fijn, dat u zo mede onze kerkgemeenschap dient, maar het is ook een boeiende aangelegenheid om een powerpoint te kunnen maken.

Als er in onze zustergemeente Sittard-Grevenbicht belangstelling bestaat voor deze cursus, dan kunt u zich ook bij mij opgeven. Deze cursus zal dan in mei gegeven worden. In onderling overleg worden de data bepaald.
Kosten voor 2 uitvoerige handleidingen en een me-morystick met de “Basis-liturgie” bedragen € 17,50

U kunt zich opgeven via e-mail: steenruud@gmail.com
We maken er een gezellige cursus van!
Ruud Steen.


laatste update.: