PGMBD

ZWO

printen

VROUWENDAG: STEUN AZZA SOLIMAN UIT EGYPTE

04-03-2018

Azza Soliman uit Egypte komt op voor vrouwen die slachtoffer zijn van marteling, huiselijk geweld of verkrachting. In Egypte is dit voor de autoriteiten een doorn in het oog. Azza is al verschillende keren gearresteerd, ze wordt voortdurend lastiggevallen.

Met smaadcampagnes wordt ze zwart gemaakt. Kranten en televisiezenders bestempelen haar als ‘vijand van het volk’. Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Elke dag loopt de Egyptische Azza Soliman gevaar omdat zij opkomt voor slachtoffers van marteling en verkrachting. Het net sluit zich om wie opkomt voor anderen. Wereldwijd wordt het steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. Ook in Egypte. Meer dan ooit krijgen mensenrechtenverdedigers zoals Azza Soliman te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf.

Nieuwe wetten maken hen monddood. En elk jaar worden meer activisten vermoord. Regeringen, gewapende groeperingen en bedrijven zorgen er zo voor dat het net zich steeds verder sluit om wie op vreedzame wijze zijn mening geeft. Kom in actie tegen deze alarmerende aanval op verdedigers van de mensenrechten en stuur Azza een kaart.

Op 8  maart is het weer Internationale Vrouwendag. Dit jaar willen we steun geven aan Azza Soulman. Op zondag 4 maart, Amnesty-zondag, liggen er in de kerk petitielijsten om te ondertekenen. Doet u ook mee?
Namens Amnesty, Riet Coolsmalaatste update.: