PGMBD

ZWO

printen

LEZING OVER VRIJWILLIGERSWERK MOTIVATIE, INSPIRATIE EN VALKUILEN

08-03-2018

Aan de vooravond van de jaarlijkse landelijke actie NL DOET, in het kader van het Oranjefonds, dat het wijd verbreide vrijwilligerswerk in Nederland centraal stelt, staan we stil bij die vrijwilliger.

Steeds vaker wordt er werk door vrijwilligers gedaan binnen stichtingen en verenigingen of gemeentes en parochies. Mensen delen hun kennis, kundigheid en ervaring vaak graag voor het goede doel.

Maar er blijken ook voetangels en klemmen te zijn want,
• Soms wordt het teveel. Wat was je motivatie en heb je ook bedacht hoeveel uur je erin wilt stoppen? Kun je ook “nee” zeggen?
• Betaald werk gaat over in onbetaald werk en pak je dat dan ook op?
• Er zijn mensen die het werk invullen vanuit een rol die in de huidige tijd als te bevoogdend wordt ervaren en ontvangen daardoor niet de dankbaarheid die ze verwacht hadden.
 
In al deze gevallen gaat het over grenzen!
• Waar liggen die wat de vrijwilliger betreft en waar wat betreft de organisatie?
• Wordt daar voldoende over nagedacht?
• Hoe kunnen we vrijwilligerswerk voor alle betrokkenen aantrekkelijk, inspirerend en waardevol houden?
 
Dat doen we onder begeleiding van de heer Hub Vossen, stafmedewerker bij de Dienst Kerk en Samenleving bij het Bisdom Limburg.
                         
Datum: Donderdagavond 8 maart 2018. Tijd: 19.30 – 21.30 uur. Plaats: Andreaskerk, Palestinastraat 326, Heerlen. Inleiding: Hub Vossen. Contactpersoon: Nelleke de Kruik;  043-3671730. Kosten: € 10,00 inclusief kopje koffie of thee. Aanmelding: Liefst voor 26 februari 2018 of via secretariaat@dedrieringen.org.


laatste update.: