PGMBD

ZWO

printen

SYNOIDOS ZINGT PASSIE-CANTATE "WHO IS THIS KING?"

24-03-2018

Nadat in 2017 Synoidos, koor dat je raakt! haar 25 jarig jubileum vierde met een aantal mooie concerten, treden we in 2018 weer naar buiten met een prachtig concert. Op zaterdag 24 maart 2018 zal Synoidos de Passiecantate "Who is this King?" uitvoeren. Het concert vangt aan om 15.00 uur in de Petruskerk, Kerkplein 4 te Sittard.

2018 is het vierde jaar op rij dat telkens rond de Paasdagen dit werk wordt uitgevoerd. Iedere keer met veel lovende reacties van onze concertbezoekers. Het werk werd uitgevoerd in o.a. Geleen, Sittard en Giessenburg. In 2017 mochten we dit werk uitvoeren in de Christoffel kathedraal in Roermond.

De Passiecantate is een 10 liederen tellend koorwerk. Het is een welkome afwisseling in de rij van bekende, maar vaak lange passies. De muziek is zeer toegankelijk en veelzijdig. Van gedragen liederen tot ritmische uitdagingen en van subtiele klanken tot krachtige uitspattingen. Deze passiecantate is een mooie gelegenheid om het passieverhaal op een eigentijdse manier te beleven.
De uitvoering van deze prachtige cantate wordt afgewisseld met gesproken teksten. De luisteraar beleeft mee hoe Jezus van een bejubeld persoon in ‘You are the Christ’ en ‘King of Glory’ in korte tijd verandert naar een gehate persoon die in het aangrijpende ‘Crucify this man’ ter dood wordt veroordeeld en na 3 dagen weer opstaat uit de dood. Als u goed luistert, zult u in sommige liederen muzikale flarden horen uit bekende paasliederen.
 
Synoidos uit Sittard is niet alleen een “koor dat je raakt”, maar ook een koor waarin mensen zich thuis voelen en plezier beleven aan het samen musiceren.
De muziek varieert van lekker vlot ritmische popsongs en gospels tot meer gedragen ballades, soms ook klassiek of iets uit musicals of films. Met zo’n 60 leden wil Synoidos aanstekelijk zijn voor het publiek, hen inspireren en raken. Kern vormt het zingen met begeleiding of a capella. Het koor gebruikt ook andere expressievormen zoals tekst, spel of een beeldend verhaal. Synoidos heeft een open karakter waarin omzien naar elkaar belangrijk is.
 
Voor nadere informatie over dit concert kunt u de website raadplegen.
www.koor-synoidos.nl
De entree bedraagt € 7,50 p.p.


laatste update.: