PGMBD

ZWO

printen

KOFFIEBOEREN TRAINEN IN KLIMAATVRIENDELIJKE KOFFIEPRODUCTIE: COLLECTE 17 DECEMBER

28-11-2017

Een lekkere kop koffie, daar kun je van genieten! Wereldwijd stijgt de vraag naar koffie jaarlijks met 1,3%. De productie blijft echter achter en heeft bovendien een enorme impact op het klimaat. Klimaatverandering is een van de belangrijkste oorzaken van een steeds lagere koffieproductie in Centraal- en Zuid-Amerika.

Extreme temperaturen en regens tasten de koffieplanten aan. Slecht bodemonderhoud zorgt bovendien voor bodemerosie, insectenplagen en plantziektes. Doordat de vruchtbaarheid en opbrengst van het land enorm afnemen, voelen koffieboeren zich genoodzaakt regenwoud te kappen om nieuw land te ontginnen. Met het Climate Smart Agriculture-project traint Solidaridad kleine koffieboeren in Colombia, Mexico en Peru in klimaatvriendelijke koffieproductie. Zo houden ze hun productie op peil en gaan ze klimaatveranderingen tegen.


Koffieboeren in Colombia die de klimaatvriendelijke landbouwtechnieken toepassen, verminderden aanzienlijk de CO2-uitstoot. Er worden goede resultaten geboekt, maar het is nog niet genoeg. De komende drie jaar breidt Solidaridad het Climate Smart-koffieproject daarom uit naar een nieuwe regio in Colombia. Ook wil Solidaridad het project structureel opzetten in Mexico, waar de koffieopbrengst erg laag is: gemiddeld 60 kilo per hectare tegen gemiddeld 180 kilo in Colombia. In Mexico liggen veel kansen om ontbossing en klimaatverandering tegen te gaan.


Met het Climate Smart Agriculture-project dringt Solidaridad de ontbossing terug en vergroot het de koffieproductie en –opbrengst en het inkomen van kleine boeren op een duurzame manier.Door nog meer koffieboeren te trainen om efficiënter en milieuvriendelijker te werken, werken we aan een hogere koffieopbrengst en krijgt een groot aantal gezinnen een menswaardig bestaan met kans op onderwijs en goede gezondheidszorg.
Met de opbrengst van de collecte honoreren we het werk van de koffieboeren, kan iedereen blijven genieten van lekkere koffie en strijden we samen tegen klimaatverandering door koffieproductie.


U kunt natuurlijk ook een gift overmaken op banknummer NL05 TRIO 0212 1854 11  t.n.v.Solidaridad Utrecht. 

Dank voor uw bijdrage!


laatste update.: