PGMBD

ZWO

printen

Verwarmingen Johanneskerk worden vervangen

20-11-2017

De komende weken zullen de 3 verwarmingsketels in de Johanneskerk worden vervangen, alsmede de geiser in de keuken. Ze zijn aan het einde van hun levensduur en vervanging is onvermijdelijk.

kosterswoning
Het vervangen van de verwarmingsketel voor de kosterswoning zal maandag 20 november starten. Er moeten ook leidingen worden omgelegd zodat de werkzaamheden de hele week zullen duren.

vergaderruimte en hal, boiler keuken
Aansluitend zal de verwarming van de vergaderruimten en de hal worden vervangen en zal de geiser in de keuken vervangen worden door een boiler.

Deze werkzaamheden zullen 30 november gereed zijn. Kerkgangers zullen weinig van deze werkzaamheden merken.

kerkzaal
Anders is het met het vervangen van de grote verwarmingsketel voor de kerkzaal. Deze werkzaamheden zullen 3 weken in beslag nemen en daar zullen we wel iets van merken.

Om de kerkdiensten zo weinig mogelijk te storen is de periode van 22 januari tot 16 februari gekozen.

De verwarmingsketel van de kosterswoning (rechts) en de overige ruimten
De verwarmingsketel van de kosterswoning (rechts) en de overige ruimten
De verwarmingsketel voor de kerkzaal
De verwarmingsketel voor de kerkzaal

De 35 jaar oude ketel in de kelder wordt volledig vervangen. Tevens wordt de installatie volledig aangepast aan de huidige veiligheidseisen zoals:

  • Brandkleppen in de lucht toe- en afvoer Deze sluiten de luchttoevoer naar de kerkzaal in geval er brand is in de verwarmingsruimte.
  • Gasdetectie in de verwarmingsruimte. Deze detecteert vroegtijdig gaslekken in de verwarmingsruimte en sluit direct de gastoevoer af.
  • Brandvertragend afdichten van de verwarmingsruimte. Dat zorgt er voor dat brand in de verwarmingsruimte niet direct doorslaat naar de aangrenzende ruimten.

Het werk is, na een uitgebreide aanbesteding, gegund aan de firma Viltoonen uit Herten. De ketel voor de kerkzaal wordt geleverd door de firma Mark uit Veendam. Dat is ook de leverancier van de huidige ketel. Het is dan ook een (bijna) een op een vervanging.


laatste update.: