PGMBD

ZWO

printen

Afscheid van Zenna

12-11-2017

Een bekend beeld in de Johanneskerk. Een bruine hond die op het middenpad tussen de banken ligt te slapen, wachtend totdat ze haar taak weer moet uitvoeren.

Of op een matje op de tegelvloer, naast de cantorij.

Het is Zenna, de blindengeleidehond van Elly Meyers. Zenna kent de gewoonten in de kerk; als er een vrolijk lied wordt gezongen waar bij geklapt wordt, begint Zenna te blaffen.

Als het Onze Vader wordt gebeden rekt ze zich uit en gaat rechtop zitten, wetend dat de kerkdienst bijna is afgelopen.Aan dat bekende beeld komt een eind, want Zenna mag na 6 jaar trouwe dienst met pensioen. Ze gaat naar een gastgezin in de regio.

Voor Elly betekent dit dat ze afscheid moet nemen van haar trouwe viervoeter en wennen moet aan een nieuwe hond. In de voorbeden werd daar bij stilgestaan om Elly te bemoedigen.

Komende week is Elly in Amstelveen in het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden waar ze een trainingstraject volgt met haar nieuwe hond Jillz. Dan zal er in de toekomst een nieuw vertrouwd beeld ontstaan. Jillz aan de voeten van Elly in het gangpad.

We wensen Elly veel sterkte voor de komende spannende weken, waarin ze afscheid moet nemen en een nieuwe vertrouwensband moet opbouwen.


laatste update.: