PGMBD

ZWO

printen

Amnesty International: schrijfactie oktober 2017

01-10-2017

U kunt schrijven tot 1 november 2017

Het slachtoffer van mensenrechtenschendingen dat u in deze informatiebrief aantreft kunt u helpen met een verzoek aan of een protest bij de betreffende autoriteiten.

Neem bijgaande brieven mee naar huis, voorzie ze van:

  • plaats, datum
  • afzender: handtekening, naam en volledig adres
  • benodigde porto (zie deze info)

en stuur ze naar het in de brief aangegeven adres.

U kunt de brieven natuurlijk ook overschrijven wanneer u dat persoonlijker vindt.

Politie intimideert prominente activist
Deze maand vragen wij uw speciale aandacht voor Maurice Fangnon uit Nigeria. Hij komt op voor sloppenwijkbewoners die uit hun huizen worden gezet. De politie pakte hem in juli 2017 op in een poging hem het zwijgen op te leggen.

Intimidatie door verzonnen aanklachten
Fangnon beschuldigt twee leden van een invloedrijke koninklijke familie van brand-stichting en moord. Dit vond plaats toen de overheid eind vorig jaar leden van de Otodo-Gbame gemeenschap dwong hun huizen te verlaten. Volgens ooggetuigen waren de twee mannen aanwezig bij aanvallen op enkele bewoners door gewapende mannen. De huizen moesten geruimd omdat de koninklijke familie het land opeiste.
Fangnon meldde de aanvallen bij de politie. De politie pakte hem echter op en beschuldigde hem er van valse informatie te hebben gegeven. Hij is op borgtocht vrij, maar er loopt nog een onderzoek tegen hem.

Schrijf een brief naar de Nigeriaanse autoriteiten en roep hen op alle aanklachten tegen Maurice Fangnon te laten vallen.


Goed nieuws!      Goed nieuws!       Goed nieuws!
Sudanese mensenrechtenverdediger na acht maanden vrij
Op 29 augustus werd Mudawi Ibrahim Adam samen met vijf andere mensenrechtenverdedigers vrijgelaten. Hij werd vastgehouden op grond van zes verzonnen aanklachten, waaronder ‘het ondermijnen van het grondrechtelijk systeem’. Hiervoor kon hij de doodstraf of een levenslange celstraf krijgen. Alle aanklachten zijn inmiddels ingetrokken.

Mudawi is inmiddels herenigd met zijn familie. Amnesty is enorm opgelucht dat Mudawi weer een vrij man is. Dank aan iedereen die actie voor hem voerden.

Wilt u meer weten over Amnesty International? Kijk dan op de website: www.amnesty.nl.

Wijzigingen/opmerkingen/suggesties graag doorgeven aan Hanna v.d. Avert: hannavdavert@gmail.com of Henny Veldman: hennyveldman@planet.nl

Portokosten: in NL 1 of  € 0,78.   Buiten NL: Internationaal 1 of € 1,33


laatste update.: