PGS

ZWO

printen

BIJBELZONDAG 2017 – VIER JE BIJBEL – EN GÉÉF EEN BIJBEL

29-10-2017

Nationale Bijbelzondag: dé zondag in het jaar waarop we samen met kerken in Nederland extra dankbaar zijn voor de Bijbel. In het afgelopen jaar waarin we 500 jaar Reformatie herdachten/vierden, hebben we o.a. stilgestaan bij het feit dat we een bijbel in onze eigen taal hebben. Dat is bijzonder; we zijn er dankbaar voor en vinden het waard om dat te vieren. Daarom is het thema van Nationale Bijbelzondag, op 29 oktober a.s.: "Vier je Bijbel".

Op die zondag zal ook een collecte gehouden worden voor het werk van het Bijbelgenootschap. Er wordt niet alleen gewerkt aan Nederlandse Bijbeluitgaven. Binnen de “United Bible Society” wordt veel werk verzet om Bijbelvertalingen te realiseren in heel wat landen. Nog lang niet iedere Christen heeft een eigen vertaling beschikbaar.


We collecteren voor het project Prentenbijbels voor China. Kinderen op het platteland van China worden heel vaak door de ouders achtergelaten bij grootouders. De kinderen voelen zich vaak niet geliefd, ze groeien op met de gedachte dat hun ouders zich niet om hen bekommeren en hen eigenlijk niet willen. Door in de prentenbijbel te lezen leren ze dat God hen liefheeft, ook al is hun situatie slecht.


Van harte aanbevolen deze collecte!
laatste update.: