PGMBD

ZWO

printen

VERLENGING FAIRTRADE KERK

04-10-2017

Al een aantal jaren heeft de Johanneskerk de status van Fairtrade Kerk, te zien aan het bordje op de muur van de kerk.

Die status hebben we verdiend door veel aandacht te besteden aan eerlijke handel. Zo wordt er in de kerk altijd Fairtrade koffie en thee geschonken en ook de suiker is eerlijk geproduceerd. Bij het Avondmaal drinken we een slokje Fairtrade Avondmaalswijn.
En laten we niet ons wereldwinkeltje vergeten!
Van tijd tot tijd moet de titel Fairtrade verlengd worden en moet aangetoond worden dat de  Kerk nog actief bezig is met deze status.
 
Kortgeleden hebben we het formulier ingevuld en kregen bericht dat de titel verlengd is. Het beoordelingsrapport willen we graag met u delen:
Beoordelingsrapport Fairtrade kerk Sittard
De commissie titeltoekenning Fairtrade Gemeente Campagne heeft de aanvraag van de Protestantse Gemeente van Sittard ontvangen en positief beoordeeld voor de titel Fairtrade Kerk.
 
Algemene reactie:
De commissie titeltoekenning Fairtrade Gemeente Campagne is onder de indruk van de manier waarop de Protestantse Gemeente de Fairtrade campagne steunt en vasthoudt. Niet alleen met een miniwereldwinkel in de kerk, maar ook in het gebruik van Fairtrade producten. Ook wordt de Fairtrade campagne jaarlijks onder de aandacht van de gemeenschap gebracht en uitgedragen.
Fijn dat er opnieuw bewezen is dat de titel niet alleen maar een tijdelijke oprisping is geweest, maar een erkenning voor blijvende inzet en overtuigingskracht.
Commissie Titeltoekenning, 4 september 2017.

Een mooie erkenning, waar we als gemeente best trots op mogen zijn.


laatste update.: