PGMBD

ZWO

printen

BREICAFÉ

04-10-2017

Bijna een jaar bestaat het breicafé inmiddels al. 2 x per maand komt een wisselende groep vrouwen bij elkaar om gezellig samen te werken. Er is inmiddels alweer een enorme hoeveelheid brei- en haakwerk klaar: kleurige truitjes, sokjes, mutsjes, sjaals, prachtige dekentjes.

In de loop van oktober wordt dit allemaal weer naar de Citykerk in Aken gebracht, waar de mensen van Amnesty International zorgen dat alles op z’n bestemming komt.


We werken op dit moment voor Afghaanse kinderen in Iran. Het is niet erg bekend maar er zijn in Iran grote vluchtelingenkampen waar miljoenen Afghanen al tientallen jaren verblijven.
Er zijn groeiende spanningen tussen Iraniërs en Afghanen, waarvan inmiddels velen in die kampen geboren zijn. Iran kampt met een economische crisis en er wordt met steeds meer wantrouwen naar de Afghanen gekeken. In de kampen hebben mensen weinig toekomst, er is veel armoede.
Warme kleding en behaaglijke babydekentjes zijn er dus meer dan welkom. Het zal niet veel veranderen aan de situatie van de mensen maar is op z’n minst een teken van solidariteit. Daarna komt er ongetwijfeld een nieuw project, wij blijven door breien en haken.


Het is altijd gezellig: een kop thee of koffie, lekkere koekjes of chocolade erbij. We leren van elkaar, er zijn heel kundige breisters en haaksters bij en ook mensen die graag wat bijleren!  En er wordt niet alleen hard gewerkt maar ook veel gelachen en we delen de verhalen van ons leven.
 Heeft u zin om eens te komen kijken? Iedere 1e en 3e woensdag van de maand,  komen wij bij elkaar vanaf 14.00 uur in de hal van de Johanneskerk. De komende data: woensdag 4 en 18 oktober, 1 en 15 november.
Er zijn geen kosten aan verbonden, wij vragen alleen een kleine bijdrage voor koffie of thee. Brei- en haaknaalden, garens en patronen liggen klaar maar zelf iets meebrengen is natuurlijk prima. Je maakt wat je zelf leuk vindt.
Iedereen is van harte welkom, en neem gerust de buurvrouw of een vriendin mee. En mannen zijn zeker ook welkom!

Joke van der Steen



laatste update.: