PGMBD

ZWO

printen

Duo Ahlert & Schwab geven jubileumconcert in Podiumkerkje

17-06-2017

Op zaterdag 17 juni 2017 treedt het Duo Ahlert & Schwab op in het Podiumkerkje aan de Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.
Aanvang 20.00 uur.
Entree € 15.

Daniel Ahlert (mandoline) en Birgit Schwab (barokluit): een duo dat al gedurende 25 jaar een begrip is voor liefhebbers van de luit, de mandoline en de gitaar. Zij ontvingen hun opleiding aan de Musikhochschule te Köln/Wuppertal en begonnen in 1992 aan een gezamenlijke carrière langs podia in heel Europa, de VS en Israël. Inmiddels hebben zij al zes cd’s uitgebracht, en de zevende komt er aan!

Zij staan bekend om hun briljante techniek en unieke sound. Sinds hun succesvolle debuut in de VS en hun optreden voor de New Yorkse zender WNYC, staan zij in de VS bekend als "Lord of the strings". Ze ontvingen vele prijzen in Duitsland en daarbuiten. Ze brengen niet alleen kamermuziek, maar treden ook op met orkesten. Ze worden beschouwd als specialisten voor concerten met orkest, mandoline en gitaar. Bijna alle werken die voor deze combinatie zijn geschreven, hebben zij uitgevoerd.

Dit jaar vieren zij hun zilveren jubileum als duo, en het Podiumkerkje is dan ook geweldig trots dat hun jubileumtour door Duitsland een kleine afslag maakt naar Grevenbicht. Een uniek concert, dat zeer de moeite waard is! Kijk voor meer achtergrondinformatie en muziekopnamen op www.ahlert-schwab.de en www.facebook.com/DuoAhlertSchwab.


In het Podiumkerkje kunnen we gaan luisteren naar werken van Silvius L. Weiss, Carl Friedrich Abel, Adam Falckenhagen, Rudolf Straube en Johann Sebastian Bach. Een prachtig programma!
Reserveren: bel 046-485 75 36 of
stuur een mail naar info@podiumkerkje.nl.


laatste update.: