PGMBD

ZWO

printen

ONS NIEUWE ZWO-PROJECT: OOGKLINIEK IN ZAMBIA

25-06-2017

U kent Bertha Verkerk uit de Ontmoetingskerk in Geleen vast wel. Haar zoon Samuël is oogarts. Hij is voor enkele jaren naar Zambia om een oogkliniek op te zetten. Met vrouw en drie kinderen! De ZWO groepen van Geleen Beek Urmond en Sittard Grevenbicht gaan het de komende twee jaar financieel steunen. De volgende tekst van hen vertelt wat ze gaan doen.

“Wat zou het voor u betekenen als u een bril nodig heeft maar er is geen optiekzaak? Of als u staar heeft maar er is geen oogarts?

In Zambia zijn veel mensen onnodig blind en slechtziend en toegang tot goede betaalbare oogzorg is een groot probleem.

Wij, Samuël en Tamara, zullen als oogarts en optometrist samen met onze 3 jonge kinderen enkele jaren meehelpen om in Zambia een oogkliniek op te zetten. Met lokale professionals streven wij er naar om goed zicht mogelijk te maken voor iedereen.

Zicht-herstellende operaties en brillen kunnen levens veranderen; kinderen kunnen weer naar school en ouderen weer deelnemen aan de samenleving.
Als jullie nog meer info willen, kijk dan op: www.eyeforzambia.org, dit is een site in het Nederlands over het project dat we gaan doen”.
 
Vriendelijke groet, Samuël en Tamara
 
 

Op zondag 25 juni krijgt het project aandacht, tijdens de gezamenlijke kerkdienst in Geleen. Bertha is dan net terug uit Zambia en zal ons er over vertellen.
 
Ons vorige project CARDS India wordt in juli dit jaar afgerond.
 
Gert Reijnen, voorzitter ZWO

laatste update.: