PGMBD

ZWO

printen

Synoidos, koor dat je raakt zingt Passie-cantate "Who is this King?"

02-04-2017

Op zondag 2 april 2017 zal Synoidos de Passiecantate ‘Who is this King?’ uitvoeren.
Het concert vangt aan om 15.00 uur in de St. Christoffel Kathedraal.
Het 10 liederen tellende werk is een welkome afwisseling in de rij van bekende, maar vaak lange passies. De muziek is zeer toegankelijk en veelzijdig. Van gedragen liederen tot ritmische uitdagingen en van subtiele klanken tot krachtige uitspattingen. Deze passiecantate is een mooie gelegenheid om het passieverhaal op een eigentijdse manier te beleven. De uitvoering van deze prachtige cantate wordt ondersteund met beelden en afgewisseld met gesproken teksten. De luisteraar beleeft mee hoe Jezus van een bejubeld persoon in ‘You are the Christ’ en ‘King of Glory’ in korte tijd verandert naar een gehate persoon die in het aangrijpende ‘Crucify this man’ ter dood wordt veroordeeld en na 3 dagen weer opstaat uit de dood. Als u goed luistert, zult u in sommige liederen muzikale flarden horen uit bekende paasliederen. Synoidos was het eerste koor dat deze passiecantate in Nederland heeft uitgevoerd en op CD heeft uitgebracht. De Amerikaanse componisten waren na het horen van de CD zeer enthousiast over de kwaliteit en het succes van deze uitvoering.
 
Synoidos uit Sittard is niet alleen een “koor dat je raakt”, maar ook een koor waarin mensen zich thuis voelen en plezier beleven aan het samen musiceren.
De muziek varieert van lekker vlot ritmische popsongs en gospels tot meer gedragen ballades, soms ook klassiek of iets uit musicals of films. Met zo’n 65 leden wil Synoidos aanstekelijk zijn voor het publiek, hen inspireren en raken. Kern vormt het zingen met begeleiding of a capella. Het koor gebruikt ook andere expressievormen zoals tekst, spel of een beeldend verhaal. Synoidos heeft een open karakter waarin omzien naar elkaar belangrijk is. Synoidos maakt ook concertreizen naar het buitenland. In 2016 werden in Heidelberg uitvoeringen gegeven. Enthousiaste recensies van die uitvoeringen zijn terug te vinden op de website van het koor.
 

Vermeldenswaard is dat Synoidos dit jaar 25 jaar bestaat. Er staan daarom nog twee mooie themaconcerten op de agenda van het koor, zoals op 20 mei a.s. het concert “We are the World” en op vrijdag 27 oktober het concert “Stromen”:
Voor nadere informatie over deze concerten kunt u de website raadplegen. www.koor-synoidos.nl

De entree is gratis. Wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden ter dekking van de kosten.

laatste update.: