PGS

ZWO

printen

JOHANNESKERK EN KERK GREVENBICHT IN BOEK: "FEESTELINGEN"

13-01-2017

In het boek: “Feestelingen en Historische Mijlpalen” staat een artikel met foto’s van de jubilerende Johanneskerk.

De Sittard-Geleense stichtingen MEG en SCHUG gaven in december 2016 de negende editie van hun jaarboek 'Feestelingen & Historische Mijlpalen in Sittard-Geleen' uit. De inhoud van het boek is een boeiend overzicht van diverse gedenkwaardige gebeurtenissen. Dat zijn koperen, zilveren en gouden jubilea van verenigingen, stichtingen of evenementen in de breedste zin van het woord, maar ook feestelijke mijlpalen van particulieren, bedrijven, parochies, koren, toneelgezelschappen enzovoort.

De redactie van het boek vroeg de kerkenraad om een artikel aan te leveren voor deze jaarlijkse uitgave. Willy de Koning nam dat op zich en dook in het archief voor bijpassende foto’s.

Niet alleen de ingebruikname van de Johanneskerk staat in de uitgave van 2016. Ook het Grevenbichtse podiumkerkje wordt belicht, vanwege het 165-jarig bestaan van het kerkje. Daar werd de tekst verzorgd door Herman Baars.

Het boek is niet in de boekhandel verkrijgbaar. Het is te koop bij de stichting SCHUG, Wim Ridderbeekx,  Belgiëstraat 20 te Geleen. Tel: 046-4740724  06-51776356.laatste update.: