PGMBD

ZWO

printen

Piroschka Triska Trio in het Podiumkerkje

21-01-2017

Op 21 januari 2017 geeft het Piroschka Trio een concert in het Podiumkerkje. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Reserveren: info@podiumkerkje.nl, of tel. 046-4852242.

Het trio wordt gevormd door zangeres Piroshka Triska, Roger Moreno (accordeon, gitaar, zang) en Janusch Hallema (contrabas, zang). Het wordt een avond met onvervalste zigeunermuziek uit Hongarije, Roemenië, Rusland en Joegoslavië.

Zangeres Piroschka Triska stamt af van een beroemde Duitse Sinti familie van muzikanten en artiesten. Al van kinds af aan wist zij met haar zang en dans tijdens traditionele familiebijeenkomsten het publiek te inspireren. Zij zingt niet alleen met dit trio, maar vooral ook met de bekende zigeunergroep Tabor, waar Roger Moreno en Janusch Hallema ook deel van uitmaken.


Topmuzikant Roger Moreno speelde in het String Jazz Quintet, het Zigeunerorkest Tucsi en het Gipsy Swing Quintet. Momenteel is hij de artistiek leider van Tabor. Hij was te zien in TV-uitzendingen en films in Duitsland, Nederland, Zwitserland en Polen. Ook Janusch Hallema speelde in talloze jazz- en zigeunerorkesten, was te zien op TV, in documentaires en films. Op dit moment speelt hij in de zigeunerbands Tabor, Triska Trio en andere orkesten. Drie zigeunerprofessionals in het Podiumkerkje, komt dat zien!

Het kerkje is vanaf 19.30 open op 21 januari 2017.


laatste update.: