PGMBD

ZWO

printen

KRINGENWERK GELEEN

10-01-2017

Kring "Nieuwe spiritualiteiten" Interkerkelijk kringenwerk over nieuwe spiritualiteiten, door dr. Frans Jespers van de Radbouduniversiteit Nijmegen. Het onderzoeksgebied organiseert op dinsdag 10 januari 2017 om Het 14.00 uur in de Ontmoetingskerk in Geleen een lezing van Jespers is "Nieuwe Religieuze Bewegingen en nieuwe spiritualiteiten", speciaal in Nederland.

Ongeveer een kwart van de Nederlandse (en westerse) bevolking houdt zich bezig met (niet-christelijke) spiritualiteit, zoals mindfulness. Er leven vele ideeën, praktijken en stromingen die elkaar tamelijk snel afwisselen. 

In maart 2016 is het rapport verschenen ‘God in Nederland 1966 – 2015’. Hierin lijken de nieuwe spiritualiteiten al over hun hoogtepunt heen en op hun retour. We kunnen nadenken over de consequenties van de houding van veel mensen die aan meerdere religieuze tradities tegelijk deelnemen en de invloed van de nieuwe spiritualiteiten binnen de kerken. Een boeiende lezing.
Aanmelden bij Frans Alders, tel. 046 4744254 of bij kringenwerkwm@gmail.com. Entree € 5,00.

Kring ‘Joost Zwagerman, wakend over God’
In september 2015 overleed onverhoeds de Nederlandse schrijver, dichter, kunstduider Joost Zwagerman. In de periode voor zijn onverwachte overlijden (hij pleegde suïcide) heeft hij in korte tijd en aantal gedichten geschreven die na zijn dood zijn uitgegeven onder de titel: "Wakend over God". In deze gedichten laat Zwagerman zijn gedachten gaan over God en over zichzelf. Allerlei facetten in de relatie tot God passeren de revue: verwachting, troost, woede, verbittering, loochening en uiteindelijk berusting. Maar het blijft onduidelijk wie in wie berust. Berust Zwagerman in God of is dat omgekeerd het geval? Op deze avond bespreken we met ds. Pier Prins als inleider een aantal gedichten uit de bundel "Wakend over God". Deze gedichten worden op deze avond uitgereikt. De kring wordt gehouden op woensdag 1 februari 2017 om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in Geleen. Aanmelden bij Dick Haster, tel. 046 4523398 of bij kringenwerkwm@gmail.com. Entree € 2,50.

Het volledige programma van het Interkerkelijk kringenwerk Westelijke Mijnstreek vindt u op de website www.kringenwerk.nl .


laatste update.: