PGMBD

ZWO

printen

SENIOREN KERSTVIERING

21-12-2016

Woensdagmiddag, 21 december, was het een gezellige, sfeervolle drukte in de hal van de Johanneskerk. Ruim 50 senioren waren bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren. Het is inmiddels een echte traditie. Voor veel ouderen onder ons is het een soort reünie, een genoeglijk weerzien. Onder het genot van koffie en thee en wat lekkers werd er heel wat bijgepraat.

Dit keer opende Joke van der Steen de viering met het zingen van een oud frans kerstlied en een kort stukje uit de Messiah. Ze werd begeleid door Vincent Snackers die ons verder in de viering prachtig muzikaal heeft ondersteund. Tijdens de viering werd het geboorteverhaal voorgelezen, onderbroken met het zingen van bekende kerstliederen. Ds Joachim Stegink hield een korte meditatie. Op de vraag; “wat voor gedachten zijn voor u belangrijk als u aan Kerst denkt”?, kwam de hartenkreet dat vrede op aarde toch werkelijkheid mag worden. In de gebeden herdachten we ook de slachtoffers van de recente terroristische aanslag in Berlijn. Wat hebben we het Licht van Christus nodig!

Na de kerstviering was er een heerlijke broodmaaltijd met een kom gevulde groentesoep. Dat smaakt altijd goed, vooral met zo’n fijn gezelschap.
Tijdens het eten is er nog het kerstverhaal van de drie bomen voorgelezen. Het vertelt van drie kleine bomen die een wens uitspreken wat ze later willen wordenDe wensen komen op een bijzondere wijze uit, maar toch anders dan
ze hadden verwacht. Ze krijgen als hout een belangrijke plaats in het leven van Jezus. De eerste boom wordt de voederbak waar het kindje Jezus in ligt. De tweede wordt een vissersboot waar Jezus en de discipelen in varen en de derde wordt het kruis.

De organisatie van deze middag ligt in handen van het pastoraatteam met assistentie van Riet Steg, Ton Dorrestijn en Janneke van Delft . Het was weer een geweldig fijne middag, mede dankzij hun inzet en de goede samenwerking.

Het pastoraatteam, Yolanda Kragt, Irene van Gurp, Ida Dorrestijn en Nely Stuij.


laatste update.: