PGMBD

ZWO

printen

NIEUWS VAN AMNESTY INTERNATIONAL

04-12-2016

Met veel warmte denk ik terug aan 4 december, waarop we in de kerk o.a. de Dag van de Rechten van de Mens herdachten en van mij afscheid genomen werd met hartelijke woorden. Ds. Joachim Stegink gaf me ook een licht als herinnering en het heeft al gebrand om aan de verbondenheid tussen mensen te denken, in de kerk en daarbuiten. Wat een mooi cadeau.

Ik was ook blij dat ik u allen kon bedanken voor uw inzet om Amnesty te steunen met de brieven, met uw solidariteit. En dit al zovele jaren. Deze keer waren bijna alle leden van de groep Amnesty Westelijke Mijnstreek in de kerk aanwezig. Ook dat was voor mij erg feestelijk.
Als eerste bracht Rietje Molemaker Amnesty in de kerk in de jaren ’60. Veel vroeger dan ik dacht. Rietje vertelde dat de brieven aan een touwtje hingen, je kon en één afhalen en met de hand naschrijven. Hiervandaan komt het woord “voorbeeldbrieven”, dat nog lange tijd is gebruikt. Vervolgens heeft Liesbeth Linker een tijd lang de brieven verzorgd. Daarna was het Roel Molemaker die het overnam, ik nam het weer van Roel over en nu neemt Riet Coolsma voortaan de brieven en de andere besognes van Amnesty in de kerk onder haar hoede. Fijn.

Nu rest me nog om u te zeggen dat de volgende schrijfactie zal zijn op 8 januari.
Er is dan een gezamenlijke kerkdienst in de Johanneskerk.
De achtste januari zal Riet dit samen doen met Henny Veldman, u wel bekend uit de Ontmoetingskerk.
Ik wens ons allen veel succes met onze brieven en hoop dat onze acties effect zullen hebben.
Dat mensen bevrijd mogen worden….
Hartelijke groet,

Ike Westerhof-van Goudoever
E-mail: westgoud@hetnet.nl


laatste update.: