PGMBD

ZWO

printen

Concerten podiumkerkje Grevenbicht

In het Podiumkerkje, gelegen aan de Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht, zijn met grote regelmaat prachtige concerten te beluisteren. Hieronder vindt u een overzicht van de concerten die in de periode oktober 2016 tot en met juni 2017 plaatsvinden. Het kerkje is steeds een half uur voor aanvang van het concert open. Kom ook eens luisteren, het is zeker de moeite waard!

8 oktober 2016: Mayke Rademakers en Matthijs Verschoor
Mayke Rademakers (violoncello en elektrische cello) en Matthijs Verschoor (piano) brengen het programma “La Furia” in het Podiumkerkje, met als trefwoorden: “hartstocht, woede en zwoele weemoed”. Op het programma staan werken van o.a. Enrique Granados, Joaquin Nin, Manuel de Falla en Astor Piazolla. Zie www.maykerademakers.com.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 15,00.

30 oktober 2016: klezmermuziek met Mejoeches
Klezmer orkest Mejoeches bestaat uit Jesse de Haas (piano), Anna Janssen (viool), Martha Mulder (zang) en Marc Bongers (klarinet). Mejoeches’ is Jiddisch voor ‘van goeie komaf’; een naam met een knipoog en tussen vette aanhalingstekens. De muziek die deze Limburgse muziekgroep speelt is eigenlijk net zo ‘Mejoeches’ te noemen, want die is namelijk afkomstig van zeer goede muzikanten. Reeds ver voor de negentiende eeuw trokken er joodse muzikanten in Oost-Europa van stad naar stad om al spelende op bruiloften en andere feesten hun kost te verdienen. Vaak speelden zij samen met andere virtuoze zigeunermuzikanten en dat deden ze ook bij niet joodse aangelegenheden. Zodoende pasten zij hun muziek in iedere situatie aan en speelden voor elk wat wils. Ook daarvoor moet je wel ‘van goeden huize’ komen! Zie verder www.mejoeches.nl.
Aanvang 15.00 uur. Entree € 15,00.

5 november 2016: Trio con abbandono
Trio con Abbandono is een kamermuziekensemble in de bezetting hobo, harp en zang. Deze combinatie is vrij uniek in Nederland en staat garant voor een sfeervol en dynamisch concert.
Het trio wordt gevormd door Esther Forschelen (hobo), Josephine van Son (harp) en Veerle Henkens (zang). Zie ook www.trioconabbandono.nl en www.facebook.com/conabbandono.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 12,50.

26 november 2016: Claudia y Manito
Een voorstelling vol Zuid-Amerikaanse klanken met gipsy temperament, gebracht door Claudia van Trigt (zang, Paraguayaanse harp, gitaar) en Manito (gitaar). Dit wordt een avond met flamenco- en zigeunertraditionals! Zie www.claudiaymanito.nl en www.manito.biz.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 12,50.

11 december 2016: Kerstconcert door het Neva Ensemble
Vijf topzangers en een pianiste, samen het Neva Ensemble vormend, geven een concert in het Podiumkerkje. Voor het 24ste seizoen komt het al bij velen bekende ensemble uit Sint Petersburg naar Nederland voor een groot aantal concerten van begin december 2016 tot half januari 2017. Een muzikale belevenis, met voor de pauze Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en beroemde kerstliederen, en na de pauze Russische volksmuziek, gevolgd door aria’s, duetten, romances en trio’s van bekende componisten. Het wordt een bijzondere gebeurtenis! Zie www.neva-ensemble.narod.ru.
Aanvang 15.00 uur. Entree € 15,00.

21 januari 2017: zigeuneravond met het Triska Trio
Zigeunermuziek uit de voormalige Oostbloklanden (Hongarije, Roemenië, Rusland, Joegoslavië, gebracht door Mario Triska (viool en zang), Roger Moreno (accordeon, gitaar en zang) en Janusch Hallema (contrabas, percussie en zang). Zie www.mario-triska.com en www.facebook.com/mario.triska. Topmuzikanten!
Aanvang 20.00 uur. Entree € 12,50.

10 februari 2017: een Franse avond met Edouard
De in Frankrijk geboren Edouard kwam in 2001 naar Nederland en begon zijn carriere in een popband. Hij realiseerde zich echter snel dat zijn passie ergens anders lag: chansonnier/singer/songwriter. Hij maakt zijn eigen teksten, maar zingt ook repertoire van Jacques Brel, Charles Aznavour, Leo Ferre, Edith Piaf, Francis Cabrel, en Georges Moustaki. Verder maakt hij ook uitstapjes naar het Engelse repertoire, van o.a. Sting, Nina Simone en Leonard Cohen. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar, en neemt voor het concert in het Podiumkerkje pianist Wouter Klaase mee. Zie www.edouardvdv.com .
Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00.

11 maart 2017: Nederlandse liedjes met de Ditiswatutis Band
Deze band wordt gevormd door Johan Dekker (zang), Gerald van Rijzewijk (contrabas) en Willem Butens (gitaar). De rest van de band zit in de ipad. De naam van de band komt voort uit de gedachte dat zij tevreden zijn over hun muziek en het oordeel vragen van het publiek.
Het is een band met een boekenlijst. Ze maken muziek over wat een boek bij hen achterlaat. Wanneer een boek indruk maakt, blijft er een stukje van het boek bij je. Daar maken zij dan muziek over. Tussen de nummers door vertellen ze wat het boek voor hen heeft betekend. Zij dagen het publiek uit om ook hun verhaal te vertellen. Muziek is te horen op www.facebook.com/ditis.watutis.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00.


26 maart 2017: Klassiek concert met Trio Villare
Het Trio Villare wordt gevormd door Augustine Boshouwers (piano), Angeline Scheyen (hobo, piano) en Willem Tonnaer (fluiten). Het eerste optreden van dit trio vond plaats op 18 december 2015 in Mechelen. Op het programma staan onder andere werken van Johann Hasse, Joachim Quantz, Xavier Mozart, Gordon Jacob en Alberto Ginastera. Zie www.willemtonnaer-dwarsfluit.nl.
Aanvang 15.00 uur. Entree € 15,00.

8 april 2017: Terug naar de jaren 70/80/90 met coverband Tiga
Tiga, een semi-akoestisch trio, speelt ‘groovy’ nostalgische muziek uit de jaren 70, 80 en 90.
Tiga creëert een heerlijke gemoedelijke sfeer, waarin je kunt meezingen, genieten en luisteren naar muziek die je terug brengt naar de jaren 70, 80 en 90. De succesvolle pop/rock/trance zangeres uit Canada, Cynthia Hall, leidt de zang met veel plezier en genegenheid. Rhythm section, Pim Bouwens, zet de ‘groove’ neer met percussie, gitaar, bas, drumloops, en zo nu en dan harmonica. Melodische gitarist Ruben Brinkhuis rond het geluid schitterend af met elektrische en akoestische gitaren, en viool. Tiga speelt bekende songs van artiesten zoals Eurythmics, Beatles, Eagles, Crowded House, Norah Jones, Fleetwood Mac, Supertramp e.v.a. Zie www.tigamusic.com.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00.

22 april 2017: Theaterconcert met De Andersons
Kleinkunstgezelschap De Andersons brengt het programma “Hier dooft niets”, een hartstochtelijk theaterconcert over verwondering. Van luisterliedjes tot theaterspektakel, mooie teksten, prachtige muziek. Een belevenis! Kom kijken naar Anna Agren, Roel Dullaart en Mirek Walton en laat u overrompelen! Zie www.deandersons.nl.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 15,00.

7 mei 2017: Lenny Kuhr
Lenny Kuhr is terug in het Podiumkerkje, met haar nieuwe programma “Gekust door de eeuwigheid”. Ze wordt begeleid door Reinier Voet (gitaar en zang) en Misha Kool (basgitaar en zang). Dit wordt weer een middag vol sfeer met de mooiste liedjes en verhalen. Reserveer tijdig! Zie www.lennykuhr.com.
Aanvang 15.00 uur. Entree € 15,00.


21 mei 2017: Fenna Ograjensek en het Mosa Saxofoon Kwartet
Geïnspireerd op het Skandalkonzert van 1913 in de Wiener Konzertverein, waar het publiek riep dat componisten en dichters moesten worden opgenomen in het gekkenhuis, brengt het Mosa Saxofoonkwartet samen met sopraan Fenna Ograjensek werken van o.a. Berg, Mahler, Schönberg en Zemlinsky. Wekt de muziek in de 21e eeuw nog steeds dezelfde weerstand op, of klinkt het ons nu als muziek in de oren? Zie www.fennaograjensek.com en www.mosasaxofoonkwartet.nl.
Aanvang 15.00 uur. Entree € 15,00.

17 juni 2017: Gitaarmuziek met het Duo Ahlert & Schwab
Daniel Ahlert (mandoline) en Birgit Schwab (gitaar en luit) musiceren sinds 1992 samen, en hebben honderden concerten gegeven in Europa en de V.S. In 2017 vieren zij hun 25-jarige jubileum, wat een goede reden was om ze uit te nodigen voor een concert in het Podiumkerkje! Op hun website www.ahlert-schwab.de is te lezen welke prijzen het duo in de afgelopen 25 jaar heeft gewonnen, en het duizelingwekkend omvangrijke repertoire dat zij zich eigen hebben gemaakt. Er zijn inmiddels zes cd’s van hen verschenen en in het jubileumjaar komt er nog een nieuwe bij. Een niet te missen concert van twee topmusici!
Aanvang 20.00 uur. Entree € 15,00.

24 juni 2017: Folkrock met De Vliering
De Vliering is een folkrockband die begin 2013 is samengesteld uit liefhebbers van folk in de ruimste zin van het woord. De ervaren muzikanten komen uit verschillende disciplines: van klassiek tot jazz en van folk tot heavy metal. Er blijkt een sterke voorliefde uit voor stevige Nederlandse taal, robuuste uitspraken, grote woorden en kleine poëtische kanttekeningen. Het repertoire is geschreven door de bandleden zelf, in het Nederlands, met een hang naar historie, humor, weemoed en verlangen. Het geluid van De Vliering varieert van stevige rock tot sierlijke wereldmuziek en van onvervalste folk tot een popsound met een vleugje kleinkunst. Zie www.devliering.nl .
Aanvang 20.00 uur. Entree € 12,50.

Voor informatie over de concerten kunt u terecht bij Corona Smitskam, tel. 046-4852242, e-mail info@podiumkerkje.nl. Bezoek ook de website voor het laatste nieuws over de concerten en de andere activiteiten in het kerkje: www.podiumkerkje.nl. Of ga naar de Facebookpagina: www.facebook.com/podiumkerkje.

Wanneer: seizoen 2016-2017 zie boven
Waar: Podiumkerkje, Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht,
Informatie Corona Smitskam, tel. 046-4852242, e-mail info@podiumkerkje.nl.


laatste update.: