PGMBD

ZWO

printen

Festiviteiten rondom Reformatie 500 jaar

13-11-2016

Op 31 oktober 2016 begint het jubileumjaar waarin de Protestantse Kerk viert en herdenkt dat 500 jaar geleden de reformatie begon.

De Protestantse Kerk organiseert de estafette “als een lopend vuur” in 12 etappes door ons land. Limburg is de eerste halteplaats. In Limburg verzorgt Ferdinand Borger de aftrap in Roermond op 13 november 2016 De activiteiten vinden plaats in de Minderbroederskerk en het ernaast gelegen Ontmoetingscentrum aan de Minderbroederssingel 15Fin Roermond.
Om 14.00 uur gaan de deuren open en kunt u in beide ruimten terecht, terwijl er ook koffie en thee is.

In het kader van ons thema: “Sola Scriptura / De Bijbel lees dat boek” hebben wij predikant en theatermaker Ferdinand Borger gevraagd op creatieve wijze om te gaan met de geschiedenis van 500 jaar Reformatie en wat dat vandaag nog voor ons betekent.

Om 15.00 uur het optreden van Ferdinand Borger. In drie sketches gaat Ferdinand in op het thema. De sketches worden omlijst met muziek. Te beginnen met een intro door de sopraan Marian Hofstra uit Venlo. De organisten Roelof Hamberg (Venlo) en Gerrit Kremers (Minderbroederskerk Roermond) zullen de beide orgels bespelen.

Voor de catering is het plezierig als we ongeveer weten hoeveel mensen we mogen verwachten. Daarom zou het fijn zijn als u voor 10 november kunt laten weten of u van plan bent om te komen. Graag een e-mail naar dehaan-verduyn@freeler.nl of  043 3624240.
Elly de Haan – Verduyn, coördinator estafette voor Limburg

Voor meer activiteiten en het programma zijn leest u de nieuwsbrief, Gaandeweg of de website.


Zodra er meer activiteiten bekend zijn hoort u dit via de nieuwsbrief, Gaandeweg of de website.laatste update.: