PGMBD

ZWO

printen

INSPIRATIEFESTIVAL

Terschelling 28, 29 en 30 oktober 2016

De Protestantse Theologische Universiteit en de Protestantse Kerk organiseren samen met de kerken van Terschelling en andere organisaties dit najaar een weekend geestelijk uitwaaien op het Inspiratiefestival. “Veel betrokken kerkmensen werken keihard voor de kerk. Dit is een moment om even op te laden,” aldus Mathilde de Graaff, een van de organisatoren. Zij is tevens predikant op het eiland. 

Op het programma staan onder andere lezingen van inspirerende Nederlandse theologen, (meezing)concerten, spirituele strandwandelingen, vieringen, vertellingen, theater, dans en veel muziek en andere cultuur. Ook kunnen deelnemers inspiratie opdoen voor de dagelijkse kerkelijke praktijk in workshops, bijvoorbeeld over geld in de kerk of het opzetten van een pioniersplek. Het programma is nog volop in ontwikkeling. Mathilde de Graaff: “De deelnemers kunnen van locatie naar locatie wandelen en fietsen over ons prachtige eiland. Samen met anderen haal je zo letterlijk en figuurlijk even een frisse neus.”
Karin van den Broeke, synodevoorzitter van de Protestantse Kerk en lid van de stuurgroep van het inspiratiefestival, hoopt dat het evenement uitgroeit tot een fenomeen in Nederland: “Als kerk moeten we de Geest de kans geven om flink te waaien. Ik hoop dat het Inspiratiefestival voor zoveel mogelijk mensen zo’n moment is.”
Meer nieuws komt de komende tijd beschikbaar via de website, facebook.com/inspiratiefestival, twitter.com/Inspiratie2016
Voor meer informatie voor een interview of artikel kunt u nu alvast contact opnemen met Mathilde de Graaff. Zij is bereikbaar via 0562-443151 en mdegraaff85@gmail.com.laatste update.: