PGMBD

ZWO

printen

Synoidos

Synoidos, koor dat je raakt!

Wij zijn Synoidos, een gemengd koor van ongeveer 60 leden dat het publiek wil raken met onze liederen. Ons motto is dan ook: Synoidos, koor dat je raakt!
Ons repertoire varieert van gedragen ballades tot vlotte ritmische muziek, van klassiek tot pop. Maar alle liederen hebben één ding gemeen: het zijn méér dan leuke liedjes. In onze optredens zoeken we zorgvuldig en thematisch repertoire bij elkaar.
Wij repeteren iedere woensdag van 19.45 tot 22.00 uur in de Johanneskerk in Sittard, onder leiding van onze dirigente Nadia Loenders.
We verzorgen zo’n 8 tot 10 optredens per jaar. Dit varieert van het opluisteren van diensten in de Johanneskerk en zorgcentrum Op de Bies (Landgraaf) tot medewerking aan concerten en het zelf organiseren/uitvoeren van een concert.
Natuurlijk zijn wij meer dan zingen alleen. Binnen ons koor speelt gezelligheid en omzien naar elkaar ook een grote rol. Daarom vinden we het ook belangrijk om naast de repetities ook sociale activiteiten te organiseren, zoals een barbecue of een repertoiredag.
Heel recent hebben wij genoten van een geweldige 3-daagse concertreis naar Heidelberg, waar een vriendschap is ontstaan met het Duitse koor Riverside Gospelsingers uit Eberbach.

Voor het seizoen 2016-2017 staat er weer een heel aantal activiteiten op de agenda.
Zo zullen wij op 26 november 2016 in de Johanneskerk een concert geven met de titel “Synoidos pakt uit!”.
Ook zullen wij weer in de Kerstnachtdienst in de Johanneskerk zingen.
In het voorjaar van 2016 zullen wij een concert “Idealen” uitvoeren.
Sinds kort werken wij aan ons eigen project Stromen. Dit bijzondere project is tot stand gekomen door eigen leden, die de teksten van de liederen hebben geschreven, terwijl de muziek is gecomponeerd door onze dirigente Nadia Loenders. Ook zal dit concert artistiek aangekleed worden door leden van ons koor en ook zullen leerlingen van het Trevianum werken hieraan verbinden.

In 2017 zullen wij ons 25-jarig jubileum vieren!


Wanneer: Elke woensdagavond 19.45-22.00 uur
Waar: Johanneskerk
Informatie: Elvira Taalman-Paques: tel. 046-4521827.
www.koor-synoidos.nl, via de nieuwsbrief en/of onze facebook-pagina


laatste update.: