PGMBD

ZWO

printen

Claudia y Manito: concert met gitaren en Paraguayaanse harp in Podiumkerkje

26-11-2016

Op zaterdag 26 november 2016 geven Claudia van Trigt en Manito een concert in het Podiumkerkje. Een voorstelling vol Zuid-Amerikaanse klanken met gipsy temperament en met flamenco- en zigeunertraditionals. Aanvang 20.00 uur, entree € 12,50. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Claudia van Trigt heeft het gevoel voor de Zuid-Amerikaanse muziek van thuis uit meegekregen. Van haar Surinaams/Antilliaanse vader heeft zij het temperament, en van haar Indische moeder het fijnbesnaarde geërfd. Haar vader was gitarist in diverse latin combo’s. De beginselen van gitaar heeft ze van hem geleerd.

Als kind was zij al gefascineerd door de harpmuziek van Luis Bordon. Thuis was er echter geen harp. Toen was zij aangewezen op de gitaar. In het begin van haar studie klassiek gitaar op het conservatorium merkte ze dat ze een andere kant op wilde. Toen heeft zij zich bekwaamd in het Latijns Amerikaanse genre. De belangstelling voor de Paraguayaanse harp was bij Claudia niet verdwenen. Daarom heeft zij een authentieke harp besteld uit Paraguay; deze waren in Nederland moeilijk te verkrijgen. Door zelfstudie en veel muziek luisteren heeft zij zich dit instrument meester gemaakt.

Claudia is in verschillende groepen actief geweest. In de loop van de tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een zangeres en muzikante met veel zeggingskracht. Met haar zwoele stemgeluid pakt zij de luisteraar geraffineerd in.Manito had op zijn 7e al belangstelling voor de gitaar. Zijn oom die gitaar (Hot Club de France stijl) en piano speelde, bracht hem de fijne kneepjes bij. Dit alles ging zonder noten lezen. In deze periode leerde Manito ook de rumba flamenco uit de Camargue.

Manito heeft altijd een voorkeur gehad voor de Spaanse gitaar. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Tijdens concerten speelt Manito flamenco- en zigeunertraditionals en zelf gecomponeerde stukken. Gebeurtenissen uit ‘het leven’ zijn vaak de inspiratiebron van deze nummers. Ook heeft hij enkele hommages geschreven.

Door veel met andere muzikanten te spelen en zelfstudie, heeft Manito een karakteristiek geluid ontwikkeld. Zijn spel is intuïtief en heeft veel dynamiek. Dankzij de vele improvisaties klink zijn muziek spontaan. Zie ook www.manito.biz en www.claudiaymanito.nl.

Kaarten voor het concert kunnen gereserveerd worden via e-mail info@podiumkerkje.nl of telefonisch: 046-4852242.
Vrienden van het Kerkje betalen slechts € 10,00. Al weer een goede reden om nú “Vriend van het Kerkje” te worden!
Kijk naar de voorwaarden op www.podiumkerkje.nl.


laatste update.: