PGMBD

ZWO

printen

Trio con Abbandono treedt op in het Podiumkerkje

05-11-2016

Op zaterdag 5 november 2016 geeft het Trio con Abbandono een avondvullend concert in het Podiumkerkje. Aanvang 20.00 uur. Entree € 12,50. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Reserveren: via een mail naar info@podiumkerkje.nl of telefonisch via 046-4852242.

Trio con Abbandono is een kamermuziekensemble in de bezetting hobo, harp en zang. Deze combinatie is vrij uniek in Nederland en staat garant voor een sfeervol en dynamisch concert. Het trio legt zich toe op originele muziek voor deze bezetting, maar maakt ook theaterprogramma’s met diverse muziekstijlen die speciaal voor het ensemble zijn bewerkt.

Het trio wordt gevormd door Josephine van Son (harp), Esther Forschelen (hobo) en Veerle Henkens (zang).

Esther Forschelen studeerde aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam en behaalde daar haar diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus bij Jan Spronk. In haar studietijd speelde ze in het Nationaal Jeugdorkest, waarmee ze diverse buitenlandse tournees maakte. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Paulien Oostenrijk, Hans Jorg Schellenberger en Omar Zoboli. Ze is inmiddels al vele jaren als hoboïste/althoboïste verbonden aan het Symfonieorkest te Enschede.

Josephine van Son studeerde harp aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Edward Witsenburg en Vera Badings. Zij zette haar harpstudie voort bij Vera Dulova aan het Tschaikovsky Conservatorium in Moskou. Als harpdocente is zij nu verbonden aan Cultuurcentrum Artamuse te Sittard-Geleen en de Academie van Genk. Als freelance harpiste is zij actief in de Limburgse blaaswereld en speelt zij o.a. in het orkest van André Rieu. Daarnaast trekt zij met de door haar ontworpen muziektheater producties “de Gelaarsde Kat” en “Doornroosje” langs de basisscholen in het kader van de cultuureducatie.


Veerle Henkes startte op 12-jarige leeftijd haar eerste zanglessen. Ze volgde achtereenvolgens les aan de Muziekacademie van Maaseik, de muziekhumaniora in Hasselt en het Lemmensinstituut te Leuven. In 1994 behaalde ze haar diploma muziekpedagogie, in 1999 het einddiploma voor zang. Ze is werkzaam als koordirigente en als docent zang en vocaal ensemble aan de Academie voor Muziek en Woord te Maaseik.

Meer informatie en muziekfragmenten zijn te vinden op www.trioconabbandono.nl.
Meer informatie over het concertprogramma in het Podiumkerkje vind je op www.podiumkerkje.nl.


laatste update.: