PGS

ZWO

printen

LEZING EN FILM OVER BEVERS

06-10-2016

Op 1 december 2016 om 20.00 uur houdt Willy de Koning een lezing over bevers. Op deze avond wordt ook de door haar gemaakte documentaire "Bevers in Nederland" vertoond. Veel kerkleden zijn bekend met Willy"s passie voor bevers en ze wil haar ervaringen graag met hen delen.

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy bevers. Veel in Limburg maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet verhaal over het leven van de bever.

Dat is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Met beelden van een bever die gevlucht voor het hoge water bovenop de burcht zit, met aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of bevers die zich onbespied wanend heel rustig over land lopen.

Tijdens de lezing gaat ze in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op z’n omgeving. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever, zo’n 200 jaar geleden, aan de orde en de herintroducties die sinds de jaren 80 van de vorige eeuw plaatsvonden.

Over de belevenissen met bevers, tijdens de talloze uren aan de waterkant, valt natuurlijk ook van alles te vertellen. In 2015 werkte Willy mee aan de bioscoopfilm “Holland, Natuur in de Delta waarvoor ze beeld- en geluidsopnamen maakte.


Verder neemt ze tal van ‘beverattributen’ mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden en een beverschedel, beverknuffels, beverkeutels, takken met knaagsporen en boekjes over bevers. Voor geïnteresseerden zijn er gratis beverfolders om mee naar huis te nemen.

Deze avond zijn verschillende dvd’s van Willy over het leven van de bever te koop en haar boek dat in 2012 uitkwam bij KNNV-Uitgeverij ‘Avonden aan de Waterkant’.

Wanneer:      1 december 2016, 20.00 uur

Waar:            Johanneskerk

Informatie:    Willy de Koning, tel. 06 10 15 75 13,                      willydekoning@home.nl.

 

 


laatste update.: