PGMBD

ZWO

printen

AFSCHEID KINDERNEVENDIENST: "JE BENT EEN KEI"

06-10-2016

  "Je bent een kei", die boodschap kregen Inge Sanders en Meike Coenen op zondagmorgen 3 juli in de Johanneskerk mee bij hun afscheid van de Kindernevendienst. Dat is al weer een hele tijd geleden, maar belangrijk genoeg om het toch nog in Gaandeweg te zetten, ook al verschijnt dit nummer pas in oktober.

Ze zìjn niet alleen een kei; ze kregen er ook een mee van hun ouders. De hele dienst droeg dat thema. Het was ook de kern van de overdenking van dominee Irene Pluim over Petrus, de rots naar aanleiding van de Bijbeltekst uit Mattheus over de betekenis en inhoud van de naam Petrus. Daarin werd duidelijk dat het in het leven niet altijd lukt om net zo stevig te staan als een rots, ook bij Petrus niet, maar dat je in Gods ogen een ‘kei’ bent. De ouders van beide meiden spraken hen toe terwijl er via de beamer foto’s waren te zien. Ze kregen van hun ouders een steen met daarop een (bijbel)tekst.

Inge en Meike lazen zelf een gedicht en een gebed. Van de kindernevendienst kregen ze een 'duim omhoog' en van de kerk elk een Bijbel.

Willy de Koning.

laatste update.: